Premierul Victor Ponta scrie pe pagina sa de Facebook, comentand datele oficiale anuntate joi de Institutul National de Statistica, ca acestea “confirma vestea buna”, si anume ca “Romania continua cresterea economica”, desi INS informeaza ca economia Romaniei s-a contractat cu 1% in trimestrul al doilea fata de trimestrul intai. “Avem in continuare una din cele mai solide cresteri din UE. Este ca si cand mergeam cu masina cu 130 km la ora si acum mergem cu 100 km la ora - dar mergem tot inainte!” explica prim-ministrul.

Postarea lui Ponta despre intrarea Romaniei in recesiuneFoto: Facebook/ Victor Ponta

Victor Ponta, pe Facebook:

"Datele oficiale confirma vestea buna - Romania continua cresterea economica! Cu +2,6% fata de semestrul similar de anul trecut, cu +9,1% crestere industriala si in graficul cresterii de minim +2,5% pentru acest an.

Avem in continuare una din cele mai solide cresteri din UE. Este ca si cand mergeam cu masina cu 130 km la ora si acum mergem cu 100 km la ora - dar mergem tot inainte!

Avem mare nevoie de reducerea CAS, macar de la 1 octombrie, pentru a nu scadea ritmul cresterii, mai ales ca in regiune sunt si semne proaste. Mai avem spatiu de crestere pentru toamna aceasta si de aceea am marit salariul minim, am introdus facilitatea pentru cei cu rate la banci si am eliminat impozitul pe profitul reinvestit.

Fara a mai fi blocati de un regim care vrea doar politici de austeritate, am putea face mult mai mult! De aceea alegerile din toamna sunt atat de importante!"