PNL solicita Presedintiei Romaniei sa comunice oficial "adevarul in legatura cu imaginata vizita de la Vila Lac 3 a lui Klaus Iohannis, invocata de premierul Victor Ponta", potrivit unui comunicat semnat de purtatorul de cuvant al partidului, Alina Gorghiu.

"Din 2008 pana in prezent, nu a existat nicio intrevedere privata, de care sa nu stie publicul, intre Klaus Iohannis si Traian Basescu. Sunt siderata, ca cetatean si ca om politic, de faptul ca in fiecare zi premierul Victor Ponta demonstreaza ca este doctor in emiterea de informatii false. Ma intreb de cate ori a mai mintit inainte, pentru ca o face cu multa seninatate si lejeritate", afirma Alina Gorghiu.

In opinia sa, "Victor Ponta este un om tanar, dar imbatranit de metehnele vechiului pesedist, care minte, in loc sa guverneze si care supune populatia din Romania la o solutie de supravietuire, nu de bunastare".

Alina Gorghiu ii adreseaza si o serie de intrebari lui Victor Ponta:

Chiar va este imposibil sa intelegeti ca exista si oameni in politica, precum Klaus Iohannis, care nu mint?

Puteti sa acceptati ca exista un om politic in Romania, intamplator candidatul ACL la Presedintie, care spune adevarul si nu minte poporul ca dumneavoastra si ca adulatorii dumneavoastra?

Daca dumneavoastra aveti aceasta eticheta de mincinos, chiar credeti ca trebuie sa o aiba toti ceilalti care sunt in politica si ca aceasta este singura sansa de reusita in politica?

"Nu ma astept, insa, ca Victor Ponta sa raspunda, pentru ca el are un singur scop atunci cand minte cetatenii, si anume sa minimalizeze dimensiunea neputintei sale de a guverna", conchide purtatorul de cuvant al PNL.

Premierul Victor Ponta a sustinut marti ca liderul PNL, Klaus Iohannis, ar trebui sa spuna adevarul despre vizita pe care i-ar fi facut-o presedintelui Traian Basescu la resedinta de protocol, relateaza Agerpres.

"Eu nu cunosc ce intalniri are dl Iohannis. Nu inteleg de ce nu a zis: 'Da, am avut!' Pentru ca, vedeti, si aici incepe sa semene cu Traian Basescu. Neaga niste lucruri evidente. M-am uitat si eu astazi pe acele fotografii. Chiar stiu foarte bine si unde este Lac III, resedinta dlui Basescu, poarta aceea verde pe care intra masina dlui Iohannis, stiu foarte bine si unde este - in alta parte - resedinta ambasadorului american, pentru ca e Vila Dante, aceea pe care Guvernul a alocat-o. Poate a gresit drumul, poate a luat-o din greseala, stiti cum e: a vrut sa se duca in dreapta si a luat-o in stanga. Dar eu mai stiu ca acea poarta verde nu se deschide decat daca esti invitat si daca SPP-ul deschide poarta. Nu inteleg de ce nu trebuia sa nu spuna adevarul. Nu-mi dau seama", a comentat premierul, aflat intr-o vizita in judetul Constanta.

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a precizat marti ca din 2008 nu a mai avut nicio intrevedere cu seful statului si a catalogat ca fiind o manipulare informatiile publicate de postul Antena 3 cu privire la o intalnire a sa cu Traian Basescu.

"In seara zilei de luni, 11 august, in jurul orei 22,40, postul de televiziune Antena 3 a prezentat o stire conform careia eu as fi mers in vizita la presedintele Traian Basescu, la vila sa de protocol. Ceea ce a facut Antena 3 reprezinta o manipulare si nu are nicio legatura cu realitatea. In fotografiile prezentate de postul sus mentionat apare masina mea, in care ma aflam eu, dar acesta este singurul lucru adevarat", a precizat Iohannis, intr-un comunicat.