Premierul Victor Ponta a sustinut marti ca liderul PNL, Klaus Iohannis, ar trebui sa spuna adevarul despre vizita pe care i-ar fi facut-o presedintelui Traian Basescu la resedinta de protocol, relateaza Agerpres.

"Eu nu cunosc ce intalniri are dl Iohannis. Nu inteleg de ce nu a zis: 'Da, am avut!' Pentru ca, vedeti, si aici incepe sa semene cu Traian Basescu. Neaga niste lucruri evidente. M-am uitat si eu astazi pe acele fotografii. Chiar stiu foarte bine si unde este Lac III, resedinta dlui Basescu, poarta aceea verde pe care intra masina dlui Iohannis, stiu foarte bine si unde este - in alta parte - resedinta ambasadorului american, pentru ca e Vila Dante, aceea pe care Guvernul a alocat-o. Poate a gresit drumul, poate a luat-o din greseala, stiti cum e: a vrut sa se duca in dreapta si a luat-o in stanga. Dar eu mai stiu ca acea poarta verde nu se deschide decat daca esti invitat si daca SPP-ul deschide poarta. Nu inteleg de ce nu trebuia sa nu spuna adevarul. Nu-mi dau seama", a comentat premierul, aflat intr-o vizita in judetul Constanta.

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a precizat marti ca din 2008 nu a mai avut nicio intrevedere cu seful statului si a catalogat ca fiind o manipulare informatiile publicate de postul Antena 3 cu privire la o intalnire a sa cu Traian Basescu.

"In seara zilei de luni, 11 august, in jurul orei 22,40, postul de televiziune Antena 3 a prezentat o stire conform careia eu as fi mers in vizita la presedintele Traian Basescu, la vila sa de protocol. Ceea ce a facut Antena 3 reprezinta o manipulare si nu are nicio legatura cu realitatea. In fotografiile prezentate de postul sus mentionat apare masina mea, in care ma aflam eu, dar acesta este singurul lucru adevarat", a precizat Iohannis, intr-un comunicat.

El a adaugat ca in acea zi nu a fost in vizita la seful statului, ci a participat la un eveniment organizat de Duane Butcher, insarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti, la Vila Dante, resedinta detinuta de Ambasada Statelor Unite. De asemenea, liderul PNL a precizat faptul ca la aceasta manifestare nepublica, organizata cu ocazia incheierii mandatului in Romania a lui Butcher, au participat mai multi diplomati de rang inalt din ambasade ale statelor occidentale.

"Sunt surprins de difuzarea acestei informatii total false potrivit careia as fi avut o intalnire cu domnul presedinte Traian Basescu. Eu din 2008 nu am mai avut nicio intrevedere cu presedintele", a adaugat Iohannis.

UPDATE Ambasada SUA a gazduit, pe 10 iulie, la vila Dante un eveniment la care au participat multi oaspeti romani si straini, a precizat purtatorul de cuvant Angela Gemza, in urma informatiilor privind prezenta liderului PNL Klaus Iohannis la o intalnire organizata de misiunea diplomatica.

"In dupa-amiaza zilei de 10 iulie am gazduit la vila Dante un eveniment la care au participat multi oaspeti romani si straini", a declarat purtatorul de cuvant al Ambasadei SUA, Angela Gemza, potrivit Mediafax.

Aceasta a precizat ca "Ambasada SUA nu face publice listele de invitati la evenimentele sale".