Eurodeputatul PSD Victor Bostinaru considera ca actiunile din dosarul Institutului de Cercetari Alimentare au avut drept scop amutirea si distrugerea opozitiei din partea presei libere, in speta, a jurnalistilor Grupului Intact si Antena 3: "Asistam la actiuni care sfideaza regulile democratice si normele de drept. Episodul de vineri demonstreaza inca o data faptul ca regimul lui Traian Basescu a inteles sa isi execute adversarii politici, asemenea lui Adrian Nastase urmand Dan Voiculescu. Deciziile, procedurile, celeritatea si respingerile pe banda, a cererilor din partea apararii, pun in discutie acest act de justitie".

"S-a ajuns aici din cauza lasitatii si in urma unui proces de aservire a unor componente ale puterii judecatoresti. Tacerea, frica si lasitatea nu mai sunt astazi acceptabile, cand se dovedeste ca toata punerea in scena a acestui dosar a servit efortului de revansa a lui Traian Basescu cu tinta clara pe postul Antena 3", adauga europarlamentarul.

Hotararea definitiva de condamnare a tutuor celor 12 inculpati din dosarul ICA vine in contradictie cu o decizie a Curtii Constitutionale care precizeaza ca un dosar constituit doar pe baza unei expertize DNA contravine dreptului la un proces echitabil, stabilit de Conventia Drepturilor Omului.

"Fac un apel la organizatiile societatii civile care monitorizeaza procesul de justitie din Romania sa se aplece cu buna credinta si asupra acestui caz. In egala masura, fac un apel la jurnalisti, indiferent de opiniile lor, sa urmareasca si relateze intr-un mod profesionist acest caz. Precedentul care a fost creat astazi este periculos pentru toti cei care doresc o presa libera, care nu poate fi intimidata. Antena 3 e aici si sunt convis ca va fi in continuare aici, impotriva tuturor adversarilor si inamicilor libertatii presei" a conchis Bostinaru.