Presedintele Senatului Romaniei, Calin Popescu-Tariceanu, afima ca dosarul ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de inchisoare, reprezinta "un caz controversat, in urma caruia raman inca multe intrebari fara raspuns".

"Am avut de a face cu un caz controversat in urma caruia raman inca multe intrebari fara raspuns. Indiferent cum se numeste persoana implicata intr-un caz, trebuie sa beneficieze de aplicarea si respectarea legii, fara justitie televizata, fara linsare publica", afirma Tariceanu, intr-un comunicat publicat luni seara.

Acesta afirma ca nu se pronunta pe fondul acestei probleme dar subliniaza ca "orice cetatean al Romaniei trebuie sa beneficieze de o impartire echitabila a justitiei".

"Tot procesul a fost extrem de public, ceea ce intotdeauna poate sa creeze denaturari ale perceptiei. Justitia ar trebui sa nu se lase influentata de presiuni din partea opiniei publice in formularea unei sentinte. Totodata, justitia nu are rolul de a da exemple opiniei publice, de a satisface orgolii de orice natura sau de a aduce pacea sociala, ci de a oferi oricarui cetatean dreptate si tratament egal in fata legii", spune Tariceanu, inainte de a adauga:

"Ca om politic, indiferent ce functie voi ocupa, voi lupta pentru libertatea presei si ma voi opune oricaror abuzuri menite sa inchida sau sa ingradeasca institutiile de presa. Din punctul meu de vedere, este necesara respectarea libertatii de exprimare si asigurarea unui cadru lipsit de orice restrangere in care mass-media sa isi desfasoare activitatea. Jurnalistii de la Antena 3, afectati de urmarile acestui caz, trebuie sa continue sa isi desfasoare activitatea cu profesionalism si responsabilitate, pentru a pastra prestigiul institutiei si pentru a transcende peste aceste clipe neplacute. Voi fi foarte atent la ceea ce urmeaza si care vor fi consecintele acestui proces".