Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, pentru Agerpres, ca decizia presedintelui Traian Basescu de respingere a nominalizarii Rozaliei Biro pentru Ministerul Culturii este una pur politica si ca Uniunea va face o noua propunere in zilele urmatoare.

"Nu vreau sa comentez prea mult pentru ca este dreptul presedintelui de a respinge o singura data o propunere. Nu mi-a placut argumentatia si consider ca este o decizie pur politica si nu este mai mult. Imi pare rau, doamna Biro ar fi fost un foarte bun ministru, sunt convins de acest lucru. Vom face o alta nominalizare intr-un timp relativ scurt", a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a tinut sa puncteze ca el va continua sa conduca Ministerul Culturii pana cand propunerea privind noul ministru va fi validata.

"Ministerul nu a ramas fara ministru, fiindca in continuare eu sunt in functie pentru ca nu a fost semnat decretul si este normal sa nu fie semnat decretul pentru eliberarea mea pana cand nu avem o propunere validata si vom face o alta propunere. Nu pot sa va spun cand, azi, maine, poimaine, fiindca este o perioada mai dificila. Dar vom discuta cu colegii si sigur ca vom avea o propunere, pana atunci eu conduc Ministerul Culturii si asta este viata. Inca o data, consider ca argumentatia nu a fost foarte buna, cel putin mie nu mi-a placut, dar este dreptul presedintelui de a respinge o singura data. Nu as vrea sa intru eu in alte speculatii si analize", a spus Kelemen Hunor.

Intrebat daca are pe cineva in vedere pentru acest portofoliu, Kelemen a spus ca nu poate da deocamdata un nume, dar "sunt destui in UDMR care au toate calitatile pentru o astfel de functie".

Presedintele Traian Basescu a anuntat joi ca a respins nominalizarile facute de premierul Victor Ponta pentru portofoliile Culturii si Bugetului, respectiv Rozalia Biro si Claudiu Manda.

"In ceea ce priveste propunerea legata de Rozalia Biro, am respins propunerea primului-ministru cu mentiunea ca este o propunere necorespunzatoare functiei. Oricand in timpul mandatului meu primul-ministru o va propune pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale sau pentru Ministerul Transporturilor, care sunt legate de experienta in administratie, nu voi ezita sa o numesc in aceasta functie, dar nu la Ministerul Culturii, unde cunoasterea limbii romane este un lucru esential", a spus Basescu.