Deputatul de Suceava Constantin Galan a declarat, vineri, ca a parasit PNL, partid pe lista caruia a fost ales parlamentar, si ca a fost desemnat presedinte al organizatiei teritoriale Suceava a Partidului Liberal Reformator, anunta Mediafax.

Galan a declarat ca a luat decizia de a intra in PLR dupa ce a fost la ultimul congres al PNL, cand acest partid a fuzionat cu PDL.

"Am observat ca din PNL se pastreaza doar denumirea. Statutul si doctrina sunt de la PDL", a spus deputatul sucevean.

El a mentionat ca atunci cand a candidat la alegerile parlamentare a avut idei si proiecte sustinute de USL care acum sunt abandonate de PNL, intrucat partidul este in opozitie.

Deputatul a mentionat ca PLR va colabora cu puterea pentru punerea in aplicare a proiectelor cu care USL a castigat alegerile.

El a evitat sa se pronunte daca la PLR se alatura si alti liberali din organizatia PNL Suceava, aratand ca multi dintre acestia sunt alesi locali si si-ar pierde mandatul daca s-ar inscrie in PLR.

Galan si-a exprimat insa increderea ca in scurt timp va fi modificata legislatia astfel incat sa fie permis alesilor locali sa se inscrie in alt partid fara sa-si piarda mandatul.

Constantin Galan a demisionat din toate functiile pe care le avea in PNL la mijlocul lunii iulie, el aratand ca este nemultumit de modul in care organizatia PNL Suceava este condusa de deputatul Alexandru Baisanu.

Galan a facut parte din grupul de negociere a fuziunii PNL-PDL in judetul Suceava.

Congresul Partidului Liberal Reformator (PLR), constituit in jurul lui Calin Popescu Tariceanu, a inceput, vineri, la Palatul Parlamentului, cu un spectacol de laser, lumini si fum artificial, care s-a incheiat cu conturarea siglei formatiunii, o pasare.

La deschiderea lucrarilor Congresului Partidului Liberal Reformator participa liderii PSD, UNPR si PC, Victor Ponta, Gabriel Oprea si, respectiv Daniel Constantin.

In debutul congresului a fost intonat imnul national, respectiv doar prima si a treia strofa, fiind omisa a doua strofa, care contine sintagma ¬un nume de Traian¬.

La congresul PLR, participa aproximativ 1.000 de persoane.

In prima zi a congresului va fi schimbat Statutul Partidului National al Mediului si numele acestui partid in Partidul Liberal Reformator, iar sambata va fi aleasa conducerea formatiunii.