Premierul Victor Ponta a caracterizat vineri solicitarea presedintelui Traian Basescu de a retrage nominalizarile la ministerule Culturii si la Buget, Rozalia Biro si Claudiu Manda, drept "discurs de carciuma".

"Discursul dl Basescu a fost un discurs de carciuma sau de emisiune de scandal", a spus Ponta, intr-o interventie la Antena 3 in care a precizat ca nu va retrage aceste nominalizari.

Acesta a notat ca Traian Basescu a dat ca exemple de ministri tineri care au performat pe Elena Udrea si Anca Boagiu: "Eu am cu totul alta conceptie. Cand va fi prim ministru, daca va fi vreodata, sa le numeasca pe doamna Udrea si Boagiu".

Primul ministru a subliniat ca isi mentine propunerile dar presedintele are dreptul de a respinge nominalizarile sale, situatie in care va respecta decizia sefului statului.

"Nu stiu cine va fi presedinte dupa dl Traian Basescu dar eu daca voi fi cu siguranta nu voi refuza niciodata ministri propusi de premier pe criterii pur personale sau dupa ce am citit in presa. Raspunderea guvernului revine premierului si e in fata parlamentului, nu in fata presedintelui", a argumentat Ponta.

Referindu-se la cazul Rozaliei Biro, care a declarat ca nu are copii "bipezi". Victor Ponta considera ca seful statului nu poate reprosa "cu steagul in spate" o gafa facuta in cadrul unei farse radio, mai ales "dupa ce a dat exemplu de bun ministru o doamna care a vorbit de presedintele Norvegiei" (referire la o gafa a Elenei Udrea).

In ceea ce il priveste pe Claudiu Manda, unde Traian Basescu a reprosat o lipsa de experienta, premierul a sustinut ca ministrii sunt oameni politici care se bazeaza pe "specialistii din ministere".

"Ministrii sunt oameni politici care trebuie sa ia decizii pe baza a ceea ce le spun specialistii, altfel am numi ministri numai functionari. Un guvern cu sustinere politica, cu raspundere politica, se bazeaza pe specialistii din ministere, altfel l-as fi pus pe dl Gherghina ministru de Finante", a mai spus Ponta.