Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat ca vrea sa deschida "o ambasada" a motilor si o reprezentanta a Transilvaniei la Bruxelles, pentru a promova potentialul turistic si economic al acestor zone, relateaza Mediafax.

Victor Negrescu, care este si vicepresedintele PSD Alba, a afirmat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca "Ambasada Motilor" este o idee a presedintelui PSD Alba Ioan Darzu si o va sustine in paralel cu un proiect mai larg, care se refera la deschiderea primei reprezentante regionale din Romania la Bruxelles - "Delegatia Transilvaniei".

"Provinciile din Polonia, landurile din Germania, regiunile din Spania au reprezentare regionala la Bruxelles, noi nu aveam acest lucru si, din pacate, neavand acest lucru, nu aveam modalitati de a promova anumite regiuni si mai ales de a atrage fonduri europene direct de la Bruxelles. Spre exemplu, pentru autoritatile publice locale exista 300 de oportunitati de finantare direct de la Bruxelles pe care noi nu le fructificam pentru ca nu avem un contact direct. Aceste oportunitati pot fi accesate numai de catre beneficiar intr-o maniera directa si aici ma refer la autoritati publice sau ONG-uri sau antreprenori dintr-o anumita regiune", a spus Negrescu.

El a adaugat ca ideea sa de deschidere a unei reprezentante a Transilvaniei la Bruxelles este un proiect imbratisat si de alti colegi europarlamentari din PSD si va presupune deschiderea unui birou "in adevaratul sens al cuvantului" la Bruxelles, cu angajati care se vor ocupa de promovarea regiunii.

"Practic se va deschide un birou in adevaratul sens al cuvantului la Bruxelles, cu angajati care se vor ocupa de promovarea oportunitatilor turistice pe care noi avem sa le oferim, intereselor economice regionale, a proiectelor pe care vrem sa le sustinem, ma refer aici la proiectele cu accesare direct la Bruxelles. Acele persoane vor fi un punct de contact pentru toti cei interesati sa afle mai multe despre ceea ce se intampla la nivelul institutiilor europene", a spus Negrescu.

El a adaugat ca, in prima faza, isi propune sa sustina financiar reprezentanta din bugetul sau de europarlamentar, insa scopul este sa identifice cat mai multe surse ca sa nu fie considerat un proiect personal.

Potrivit europarlamentarului, atat "Ambasada Motilor", cat si "Delegatia Transilvaniei" de la Bruxelles ar urma sa fie functionale de anul viitor, iar delegatia ar dori sa fie infiintata pe modelul celei pe care o are Landul Bavaria la Bruxelles.

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu si-a inaugurat, miercuri seara, la Alba Iulia, un birou parlamentar.