Secretarul general al PDL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, a declarat ca noul partid de centru-dreapta constituit sambata va avea o foaie de parcurs "precisa" in perioada urmatoare, iar pana la alegerile prezidentiale va fi o organizare "pe minute si pe ore".

Flutur a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca "Sala Unirii din Palatul Parlamentului si-a meritat, sambata, numele dupa ce s-a infiintat marele partid de centru-dreapta", subliniind ca votul unanim pentru fuziunea PNL-PDL da forta si sustinere acestui nou partid.

"Acest nou partid va avea o foaie de parcurs foarte precisa in perioada urmatoare. Suntem constienti ca au mai ramas 104 zile pana la alegerile prezidentiale si vom avea, in urmatoarele 15 saptamani, o organizare pe minute si pe ore", a spus Flutur.

El a subliniat ca se impune intrarea de urgenta in campanie a tuturor structurilor din teritoriu, mentionand ca noul partid aduna peste 1.500 de primari, aproape jumatate din presedintii de consilii judetene si de alesi locali.

"Acest partid are nuclee puternice in fiecare localitate din tara care, impreuna si bine coordonate, vor fi mai eficiente. Va trebui, imediat dupa desemnarea candidatului unic, sa incepem campania de strangere de semnaturi, dar si actiunile specifice de precampanie si campanie pentru ca am convingerea ca noul partid va da viitorul presedinte al Romaniei si va contribui decisiv la modernizarea tarii in urmatorii zece ani", a adaugat Gheorghe Flutur.

Reprezentantii PDL si ai PNL au aprobat, sambata, in unanimitate, intr-un congres comun, protocolul de fuziune prin contopire dintre PDL si PNL si statutul noului partid.