Premierul Ungariei, Viktor Orban, a spus, sambata, la Baile Tusnad, ca este nevoie de respect in relatiile romano-ungare, sustinand ca daca el nu a facut nicio declaratie lipsita de respect la adresa natiunii romane, din partea statului roman astfel de afirmatii au curs cu "duiumul", relateaza Mediafax.

"Ma laud cu asta si toata comunitatea nationala se poate mandri ca in ultimii doi ani nu a fost nicio declaratie a premierului Ungariei care sa nu dea respectul cuvenit presedintelui, premierului si natiunii romane. Dar din partea romana declaratiile care nu trateaza cu respect maghiarii din Romania, statul maghiar, natiunea maghiara sunt cu duiumul", a spus Viktor Orban la Universitatea de vara "Tusvanyos" care are loc la Baile Tusnad.

Potrivit acestuia, este nevoie de respect in dialogul romano-ungar.

"Eu voi trata cu respect statul roman si politicienii romani care merita si suntem gata de dialog. Intotdeauna vom fi deschisi la tratative cu partea romana", a mai afirmat premierul Ungariei la dezbaterea care a incheiat cea de-a XXV-a editie a Universitatii "Tusvanyos" de la Baile Tusnad, la care sambata au participat aproximativ o mie de persoane.