Grupul liberal din jurul lui Calin Popescu Tariceanu va prelua Partidul National al Mediului, infiintat in urma cu un an si care are sediul intr-un apartament din Brasov, pentru a-i schimba numele in Partidul Reformator Liberal cu ocazia unui congres organizat in 1-2 august.

Partidul National al Mediului a anuntat, printr-un comunicat remis vineri agentiei Mediafax, ca a deschis dialogul cu grupul format de Calin Popescu Tariceanu pentru a schimba denumirea formatiunii in Partidul Liberal Reformator intr-un viitor congres.

De asemenea, in comunicatul semnat de presedintele PNM, Marius Nicolae Mateescu, se precizeaza ca formatiunea sustine candidatura lui Tariceanu la prezidentiale, decizie ce va fi formalizata cu ocazia congresului partidului, cand se va redacta si noul program politic si statut al formatiunii.

"Proiectul politic rezultat din parteneriatul dintre Grupul de Initiativa pentru Pastrarea Identitatii Liberale si Partidul National al Mediului va purta numele de Partidul Liberal Reformator", se arata intr-un alt comunicat transmis ulterior de grupul lui Tariceanu.

Conform sursei citate, presedintele interimar al PRL pana la congresul din 1-2 august a fost desemnata deputatul Gratiela Gavrilescu. Din biroul de conducere al partidului mai fac parte: Alexandri Nicolae, Anutoiu Elena, Calota Florica, Chitoiu Daniel, Cupa Ion, Gerea Andrei, Guran Virgil, Iliesiu Sorin, Marcu Nicu, Mateescu Marius Nicolae, Mihut Ovidiu, Palasca Viorel, Paun Gabriela, Stroe Radu, Stanisoara Mihai, Tararache Mihai, Talos Mirel, Teju Sorin si Utiu Ioan.

Partidul National al Mediului a fost infiintat in urma cu un an de zile, pe 7 iulie 2013, prin decizia Tribunalului Bucuresti.

Conform datelor din Registrul partidelor politice, PNM are sediul in Brasov, intr-un apartament.

Din informatiile inregistrate la Tribunalul Bucuresti reiese ca presedintele PNM este Anutoiu Ionica, iar presedintele Consiliului National Executiv Utiu Ioan.