Candidatul unic al Dreptei pentru alegerile prezidentiale va fi Klaus Iohannis, a sustinut joi, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele PDL Arad, Gheorghe Falca, citat de Agerpres.

Intrebat de reprezentantii mass media cine crede ca va fi desemnat candidat unic al dreptei pentru alegerile prezidentiale din toamna acestui an, Falca a raspuns ca, in opinia sa, acesta va fi actualul lider liberal, Klaus Iohannis.

"Cred ca dupa 6 august Klaus Iohannis va deveni candidatul unic al Dreptei romanesti pentru alegerile prezidentiale. L-am sustinut intotdeauna pe Catalin Predoiu, dar in opinia mea, la ora actuala, Klaus Iohannis sta mai bine in sondaje, motiv pentru care sunt de parere ca va fi desemnat drept candidat unic", a afirmat Gheorghe Falca.

El a amintit ca in 2013, in campania interna din PDL pentru desemnarea candidatului la presedintie, a militat pentru unificarea dreptei, telul sau fiind de a convinge activul PDL de necesitatea unificarii si nu de a ajunge intr-o functie

"Reamintesc ca in 2013, in cursul dezbaterii dintre mine si Catalin Predoiu, eu am militat pentru unificarea dreptei, telul meu in acea dezbatere fiind de a convinge activul PDL de necesitatea unificarii si nu de a fi candidatul la presedintia PDL. Sunt foarte bucuros ca, la mai putin de un an de la aceasta campanie interna, tot ce am propus eu atunci, unificarea dreptei si aplecarea catre valorile de centru-dreapta, crestin-democrate si liberale, se va indeplini pe 26 iulie. Acest lucru inseamna ca implicarea mea in acea dezbatere a fost o implicare care a generat succes, iar astazi vedem in Romania o dreapta unita, care promoveaza, in randul activului de partid si in randul electoratului, valorile crestin-democrate si valorile liberale", a mai precizat presedintele PDL Arad, Gheorghe Falca.

Liderul democrat-liberal aradean a adaugat ca, la ora actuala, nu vizeaza vreun post in structura de conducere centrala a noului partid.

Totodata, Falca a precizat ca va propune deschiderea noului partid catre societatea civila, catre oameni noi si catre proiecte noi.

"Voi propune partenerilor sa avem un program de deschidere a acestui partid rezultat din unificare catre societatea civila, catre oamenii activi, catre oamenii care vor sa contribuie la o comunitate puternica, pentru ca avem nevoie de ceea ce inseamna proiecte noi, cu oameni noi", a declarat liderul democrat- liberalilor aradeni.

Acesta si-a exprimat speranta ca dupa 6 august noul partid va putea prezenta saptamanal statistici cu numarul de adeziuni noi la aceasta noua constructie politica, dar si numele unor anumite personalitati care se vor inscrie in aceasta alianta crestin-liberala, pentru a sprijini candidatul dreptei la alegerile prezidentiale.

"Vom incerca sa promovam aceasta deschidere catre oameni si pe site-ul aliantei, iar sediile noastre sa fie primitoare pentru oamenii de dreapta care asteptau aceasta constructie politica", a precizat Gheorghe Falca.