Alina Gorghiu, purtatorul de cuvant al PNL, a anuntat ca partidul "este disponibil pentru o sesiune extraordinara a Parlamentului pentru a putea vota in procedura de urgenta" legea pentru reducerea CAS, pentru ca masura sa poata fi aplicata de la 1 octombrie, scrie Mediafax.

Alina GorghiuFoto: Agerpres

"PNL anunta public, inca o data, ca este disponibil pentru un proiect pe care l-a generat, l-a asumat, l-a sustinut la nivelul USL, in plan guvernamental si pentru care a fost dispus sa si iasa de la guvernare in cazul in care nu se aplica, anunta ca este disponibil pentru o sesiune extraordinara a Parlamentului pentru a putea vota in procedura de urgenta aceasta lege pe care o consideram vitala pentru sistemul economic din Romania", a declarat miercuri, 23 iulie, Alina Gorghiu, citata de Mediafax.

Aceasta a afirmat ca PNL le cere presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului sa faca demersurile pentru convocarea sesiunii extraordinare pe tema reducerii CAS. Potrivit purtatorului de cuvant al PNL, "daca nu se rediscuta de urgenta, aceasta lege nu mai poate intra in vigoare de la 1 octombrie. Daca aceasta lege nu se va rediscuta extrem de repede, in cel mai scurt timp, in sesiunea extraordinara a Parlamentului - vorbesc de Senat si de Camera Deputatilor, care este camera decizionala - credinta noastra este ca nu va mai fi aplicata deloc aceasta lege cata vreme PSD se afla la guvernare", transmite Mediafax.

Gorghiu a sustinut ca scandalul reducerii CAS este "un joc electoral" facut de Victor Ponta si Traian Basescu. "Este un joc din care singurii castigatori sunt cei doi, in timp ce cetatenii si oamenii de afaceri cinstiti pierd. Retrimiterea proiectului de catre Traian Basescu il ajuta in mod categoric pe Victor Ponta si Guvernul sau sa nu aplice CAS redus de la 1 octombrie. Este un blat confirmat in multiple ocazii si nenumarate situatii. (...) Este un ping-pong intre Administratia Prezidentiala si coalitia aflata la guvernare si Victor Ponta in mod personal, caruia noi dorim sa i se puna stop in acest moment", a acuzat purtatorul de cuvant al liberalilor, potrivit agentiei citate.

Presedintele Traian Basescu a anuntat miercuri seara, in cadrul unei declaratii de presa, motivele pentru care a retrimis in Parlament, spre reexaminare, legea privind reducerea contributiilor de asigurari sociale (CAS) la angajator cu 5 puncte procentuale. "O reducere a CAS e o masura buna, pe care o sustin fara rezerve legate de utilitatea sa. In acelasi timp, am rezerve legate de sustenabilitatea masurii", a afirmat Basescu. Detalii aici