Monica Macovei a declarat luni ca i-a cerut presedintelui PDL, Vasile Blaga, sa o includa in evaluarea interna pentru selectarea candidatului la prezidentiale, dar presedintele PDL "a avut o alta opinie". Macovei a spus la B1 ca va continua sa adreseze conducerii PDL aceasta solicitare si a refuzat sa spuna daca va candida independenta la prezidentiale daca nu va fi inclusa in procesul de selectie.

UPDATE: Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni dupa-amiaza, dupa sedinta Colegiului Director al partidului, ca, referitor la cererea Monicai Macovei, "se impun niste precizari".

"PDL si-a desemnat in cel mai democratic mod cu putinta candidatul la Presedintie, dl Catalin Predoiu. Din acest punct de vedere, lucurile ne sunt foarte clare. Candidatul nostru stabilit de partid, oricine, inclusiv dansa (n.r. Monica Macovei), putea sa se inscrie in aceasta cursa. Aici nu e pe toane, e pe regulamente, iar eu stiu ca dansa respecta foarte mult regulamentele si nu mai am ce sa completez", a spus Blaga.

Reamintim ca Monica Macovei, europarlamentar PDL si fost ministru al Justitiei, si-a anuntat la sfirsitul saptaminii trecute intentia de a intra in cursa interna din alianta PDL - PNL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014.