Presedintele Traian Basescu a declarat sambata ca reducerea CAS fara indicarea sursei de acoperire a deficitului bugetar este o masura "bolsevica" si o "inselatorie electorala". "Reducerea contributiei asigurarilor sociale este o masura bolsevica atunci cand nu spui si sursele din care acoperi aceasta masura. Este o inselatorie electorala care a fost in unanimitate votata in Parlament. Parlamentarii aveau obligatia sa spuna (...) vrem sa vedem pe bani cum se acopera, daca ne puneti taxe noi sau nu. Cand timp te pretinzi a fi de dreapta nu poti sa accepti o asemenea masura fara a sti cum se acopera costurile acestei masuri. Cand nu vrei sa stii costurile si, lasa ca ii pacalim noi pe romani, dupa alegerile prezidentiale le aratam noul buget si noul Cod fiscal, nu ai nimic comun cu dreapta", a aratat seful statului.

"Un om de dreapta este un om care in primul rand face calcule cand scoate obiective economice pe gura, le poate argumenta, le poate sustine. A fost o masura anuntata prematur, eu nu spun ca nu trebuie aplicata, trebuie aplicata daca stim sursele de finantare pentru ea", a mai spus presedintele Traian Basescu, potrivit Agerpres.

Declaratia a fost facuta la deschiderea Congresului Femeilor Populare care se desfasoara sambata la Sinaia, in cadrul caruia va fi aleasa noua conducere a organizatiei de femei a Partidului Miscarea Populara.