Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat, miercuri, ca nu doreste sa raspunda presedintelui Traian Basescu, care l-a acuzat ca e "marele papusar de la ADS", adaugand ca cine poate crede ca Basescu, in toti acesti ani, nu a incercat sa-i "fabrice" vreun dosar este "fie neinformat, fie naiv". Ilie Sarbu sustine, intr-un comunicat de presa, ca "disperarea si teama" l-au determinat pe seful statului sa lanseze noi scandaluri pe scena politica, potrivit Mediafax.

Ilie SarbuFoto: AGERPRES

"De fapt, din asta a trait vreme de un deceniu, intoxicand spatiul public. La Traian Basescu ma refer, un personaj care e macinat de o frica teribila, explicabila usor avand in vedere faptul ca familia sa face obiectul unor anchete judiciare de proportii", declara Ilie Sarbu, ca reactie la afirmatiile presedintelui Traian Basescu, privind implicarea sa in Administratia Domeniile Statului.

Liderul senatorilor PSD mentioneaza ca "fratele presedintelui se afla in arest de cateva saptamani iar afacerile uneia dintre fiicele sale se afla in atentia Politiei si Parchetului, iar ginerele si cuscrul sau sunt anchetati de asemenea".

"Acesta este tabloul familiei prezidentiale dupa zece ani de mandat Basescu. Ca sa nu mai vorbim de oamenii pe care i-a gestionat si promovat pe timpul guvernarilor PDL, unii dintre ei fiind in puscarie, altii in anchete ale Parchetului si DNA. Si, in ciuda acestor evidente, Traian Basescu a iesit din nou la rampa aruncand cu noroi in premierul Victor Ponta, in speranta ca diversiunea sa va reusi, iar romanii isi vor abate atentia de la grupul infractional pe care l-a creat si patronat in toti acesti ani, mizand pe jocuri murdare, pe intimidari si pe o interminabila cacealma", se arata in comunicatul de presa al senatorului PSD.

Ilie Sarbu afirma: "Dupa ce ne-a facut de rasul Europei cu fratele sau, un apropiat al unuia dintre cele mai violente clanuri infractionale din sudul tarii, acum Basescu arunca fumigene prin presa, incercand sa lege inclusiv numele meu de problemele care au existat la Agentia Domeniilor Statului. Nu ii raspund lui Traian Basescu pentru ca el oricum nu mai reprezinta nimic in Romania, ci pentru corecta informare a opiniei publice precizez ca, in toti acesti ani, nu am avut nici macar calitatea de martor in vreun proces".

Potrivit senatorului PSD, "daca au existat erori, greseli sau poate infractiuni in unele din institutiile pe care le-a avut in subordine ca ministru, cei vinovati au raspuns sau probabil vor raspunde in fata justitiei". "Cine poate crede ca Basescu, in toti acesti ani, nu a incercat sa-mi fabrice vreun dosar este fie neinformat, fie naiv. In ciuda eforturilor sale, nu a reusit acest lucru", precizeaza Ilie Sarbu.

Senatorul PSD mai sustine ca "nu Traian Basescu este cel in masura sa vorbeasca despre neregulile din institutiile statului": "Acest trist personaj este disperat acum pentru ca va trebui sa dea explicatii multe dupa incheierea mandatului sau, din care nu au mai ramas decat foarte putine saptamani. De fapt, acesta este motivul disperarii sale fara margini. Afacerea Flota, casa din Mihaileanu, combinatiile cu terenurile de la Nana dar, mai ales, apropierea dintre familia sa si un clan infractional specializat in comiterea de infractiuni cu violenta sunt lucruri despre care presedintele va fi intrebat cat de curand", arata Sarbu.

"Nu aveam oricum asteptari de la el, insa nu pot sa nu constat ca toata mizeria si ura pe care le-a raspandit, sistematic, in societatea noastra se intorc, ca un blestem de care nu poate scapa, impotriva lui si a familiei sale", se mai precizeaza in finalul comunicatului lui Ilie Sarbu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca are informatii din presa ca "marele papusar la Administratia Domeniilor Statului este Ilie Sarbu, tata-socru", el adaugand ca acesta ar fi "unul din oamenii foarte influenti la ADS".

Basescu a spus, intr-o emisiune difuzata de B1 TV, ca a acuzat in trecut doua contracte, si anume EADS si Bechtel: "Nu intamplator, domnul Sova s-a facut ca a disparut originalul contractului cu Bechtel. Eu zic ca trebuie recuperat si investigat, cum a ajuns Romania sa semneze fara licitatie, fara o imagine clara asupra costurilor, un asemenea contract, fie ca vorbim de EADS, fie ca vorbim de Bechtel, fie ca vorbim de ceea ce se intampla la Administratia Domeniilor Statului", a declarat presedintele.

Traian Basescu a precizat ca Administratia Domeniilor Statului este "o alta zona" pe care, in opinia sa, institutiile statului ar trebui sa o investigheze. El a adaugat: "Sigur, impreuna si cu ceea ce a facut fratele meu. Nu vreau sa se creeze imaginea ca as vorbi de altele, fara sa ma gandesc ce este in apropierea mea".

Presedintele a comentat faptul ca premierul doreste sa trimita Corpul de Control la Administratia Domeniile Statului: "Trebuie sa il aiba in vedere si pe socrul lui, cand face la ADS, pentru ca nu intamplator a fost dus ADS-ul in subordinea directa a primului-ministru. Marele papusar la ADS este domnul Ilie Sarbu, tata-socru", a sustinut Basescu.

Presedintele a tinut sa precizeze ca stie aceste lucruri "dintr-o sursa credibila": "Eu afirm ca tata-socru este unul din oamenii foarte influenti la ADS si ca, nu intamplator, ADS-ul a fost trecut in subordinea directa a primului-ministru. Eu va spun ca am eu informatii, si nu va spun daca e la nivel oficial sau neoficial", a repetat Traian Basescu.

Seful statului a continuat: "La fel cum va pot spune ca la Eximbank s-a facut un trafic de influenta urias cu privire la numirile care s-au facut acolo si va trebui sa vedem evolutia Eximasigurarilor si a Eximbank, ca urmare a acestor numiri".

Presedintele a aratat ca are "informatii de presa": "Am informatii din presa si aici, seful Cancelariei primului-ministru este unul din marii sforari ai numirilor. Domnul Viorica. Dar nu numai la Eximbank. La toate, premierul isi face treaba, prin acest sef de Cabinet", a declarat Traian Basescu.

El a mai tinut sa mentioneze ca informatiile sale legate de ADS, de EADS, Eximbank, sunt din presa.