​Premierul Victor Ponta sustine ca a vrut initial sa-si trimita Corpul de control sa verifice modul in care firma familiei lui Dan Voiculescu, aliatul sau de la Putere, a luat in folosinta de la Agentia Domeniilor Statului teren agricol din judetele Calarasi si Giurgiu, insa prim-ministrul a renuntat la idee, pentru ca Partidul Miscarea Populara facuse plangere penala, iar din acel moment procurorii aveau toate initiativele.

Victor Ponta si Dan VoiculescuFoto: Hotnews

"Intai am cerut o informare ministrului Agriculturii (vicepremierul PC Daniel Constantin - n.r.), care a verificat acolo si mi-a trimis o informare", a relatat Ponta, intr-un interviu publicat vineri de Evenimnetul Zilei.

"Am vrut sa fac acest lucru. (...) Cand am analizat ideea de a trimite Corpul de control, s-a depus o plangere penala la Parchet si din acel moment toate initiativele apartin Parchetului. Plangerea apartine PMP", a mai spus premierul.

"Strict la terenurile concesionate de dl. Voiculescu, prin depunerea plangerii penale, orice se va cere le vom pune la dispozitie", a dat asigurari Victor Ponta.

El a firmat ca redeventa pe care o plateste Voiculescu statului pentru terenul concesionat de la Agentia Domeniilor Statului "nu e mare".

"Se platesc redevente in mod diferentiat. Pe langa terenul domnului Voiculescu este si terenul domnului Marin Anton (deputat PMP - n.r.), care plateste jumatate din redeventa domnului Voiculescu. Nu e mare a domnului Voiculescu, dar va dati seama cat de mica e a domnului Anton, in conditiile in care partidul a depus plangere penala", a declarat presedintele PSD.

Victor Ponta a subliniat ca aceste terenuri au fost date de ADS in concesiune firmelor private respective inainte de guvernul sau. "Acum au fost date doar in arenda, dar se pot intrerupe oricand. Concesiunile sunt date pe 25 de ani sau 49 de ani", a mai aratat el.

Totodata, prim-ministrul a recunoscut ca are "relatii bune" cu presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu. "Nu ne-am vazut prea des si in ultima vreme chiar deloc. Dar nu exista tensiuni".

De asemenea, Victor Ponta sustine ca isi va trimite, totusi, Corpul de control la Agentia Domeniilor Statului, pentru a verifica toate concesiunile si contractele de arenda, in conditiile in care prin noua lege funciara ADS trece de la Ministerul Agriculturii in subordinea prim-ministrului.

"Cu siguranta, voi cere o verificare a Corpului de control al prim-ministrului pentru tot ce se intampla la ADS. (...) Oricum o sa fac aceasta analiza, pentru ca, potrivit noii legi, ADS trece de la Ministerul Agriculturii la primul-ministru si am bunul obicei de a verifica atunci cand preiau ceva", a mai afirmat premierul Ponta, pentru ziarul Evenimentul Zilei.