Presedintele PNL Klaus Iohannis scrie pe Facebook, referindu-se la ordonanta de modificare a Legii Educatiei, ca ii se pare "foarte grav" ca Guvernul nu a consultat universitatile si entitatile implicate, considerand ca Executivul se afla pe un drum gresit.

Klaus IohannisFoto: Agerpres

"Decizia Guvernului de a modifica Legea Educatiei starneste deja numeroase critici din sistemul de invatamant. Mi se pare foarte grav ca Guvernul a adoptat un act normativ fara a avea consultari serioase cu universitatile si cu alte entitati implicate in acest proces. Observ ca asistam, din pacate, la o practica utilizata deseori de Guvernul PSD in urma cu 10 ani: ignorarea societatii civile si politizarea sistemului de invatamant.

Avertizez Executivul ca se afla pe un drum gresit, in afara practicilor europene de buna guvernare", scrie Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Reactia sa vine dupa ce Universitatea Bucuresti a luat pozitie fata de Ordonanta de Urgenta care modifica Legea Educatiei, afirmand ca schimbarea repetata si masiva a Legii dauneaza sistemului si exprimandu-si ¬contrarietatea¬ fata de faptul ca nu a fost consultata.

Iohannis a fost profesor de fizica, din 1989 pana in 1997, la Colegiul National "Brukenthal" din Sibiu. Ulterior, intre 1997 si 1999 a fost inspector scolar general adjunct, iar intre 1999 si 2000 a fost inspector general.