Presedintele Traian Basescu a comentat, joi, schimbul de replici dintre Mihai Razvan Ungureanu si Elena Udrea, el aratand ca Ungureanu trebuia sa ii dea o proba lui Vasile Blaga de "credinta si antibasism", astfel ca "s-a racorit, ca un adevarat barbat, pe o femeie". Initial, presedintele nu a dorit sa comenteze schimbul de replici dintre Mihai Razvan Ungureanu si Elena Udrea, adaugand ca are speranta ca "stie ce-i decenta" si ca "acest lucru poate sa il spuna", potrivit Mediafax.

Presedintele a continuat, apoi: "Stiti cum e, nu indraznesti sa.. El ce a facut, trebuia sa fie acceptat, sa stearga eticheta de basist, ca sa il poata accepta Vasile Blaga, in calitate de candidat, pentru ca Blaga va merge cu Ungureanu si Predoiu la confruntarea cu Iohannis si Crin".

Seful statului a aratat ca, "pentru a fi acceptat de Blaga pe lista, (Ungureanu - n.red.) trebuia sa ii dea o proba de buna credinta si de antibasism". "Pentru ca nu a avut curaj sa loveasca direct in mine, pentru ca stie ca nu da bine la parte din electoratul PDL, s-a racorit, ca un adevarat barbat, pe o femeie. Atata poate el", a spus Basescu.

Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, luni, la Gandul live, ca rolul Elenei Udrea in politica este "profund toxic", mentionand ca unul dintre cei care au contribuit la despartirea de Traian Basescu a oamenilor de calitate care au lucrat cu acesta, in timp, este liderul PMP.

El a adaugat ca Elena Udrea l-a atacat in ultima vreme in mod "injurios". "Sincer, cred ca rolul doamnei Udrea in politica este profund toxic", a spus Ungureanu, mentionand ca spera ca presedintele PMP a invatat o lectie din episoadele confruntarii cu el.

Liderul Fortei Civice a spus ca tonul raspunsurilor care i-au venit, pe diverse cai, la articolele pe care le-a scris recent, in presa, este asemanator celui din perioada stalinista. "Nu ai ce sa cauti in dreapta politica cu gandire stalinista si cand te astepti doar la cultul personalitatii", a spus Ungureanu.

La randul sau, presedintele PMP, Elena Udrea, a declarat ca Mihai Razvan Ungureanu incearca sa intre in proiectul de unificare atacand-o pe ea si pe presedintele Traian Basescu si a aratat ca, daca cineva se dezice de un lucru pe care l-a sustinut, atunci da un semnal catre electorat ca este oportunist.

"Vedem astazi ca unii incearca sa intre in proiectul de unificare a dreptei si ma refer la domnul Ungureanu, motiv pentru care vrea sa plateasca un pret, pretul fiind sa ma atace pe mine si sa-l atace pe presedinte. Deci cred ca nu este nevoie sa ne certam intre noi, dar pe de alta parte electoratul trebuie sa stie ce reprezinta fiecare de fapt", a spus Udrea, intrebata in legatura cu faptul ca liderul FC i-ar fi cerut sa se retraga.

Udrea a mai spus ca ea intelege ca pentru unii nu conteaza mostenirea lui Traian Basescu avand in vedere ca PDL si PNL fac fuziunea impotriva presedintelui, dar pe cei din PMP ii intereseaza si electoratul si mostenirea lui Traian Basescu.