Presedintele interimar al PSD Cluj-Napoca, Aurelia Cristea, afirma ca primarul municipiului, Emil Boc, ar trebui sa le ceara scuze clujenilor pentru ca l-a girat pe fostul primar PDL Sorin Apostu, condamnat la inchisoare cu executare pentru coruptie, scrie Agerpres.

"Am luat act de condamnarea definitiva a fostului primar PDL Sorin Apostu pentru luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani in forma continuata si fals in inscrisuri. (...) Doresc, insa, sa-l intreb pe domnul Emil Boc daca este mandru de creatia sa - de cel pe care l-a sustinut pentru a deveni primarul Clujului. L-am auzit pe fostul premier tunand de fiecare data impotriva coruptiei - si de fiecare data coruptia era in alt partid, niciodata in partidul sau. (...) Acum fostul sau om de incredere, Sorin Apostu, este condamnat definitiv pentru coruptie. As vrea sa stiu daca domnul primar nu considera ca le datoreaza clujenilor scuze pentru calitatea oamenilor pe care i-a girat si i-a asezat in fruntea administratiei. As vrea sa stiu cum explica domnul Boc condamnarea pentru coruptie a celui pe care l-a lasat in locul sau, la Primarie, atunci cand a devenit premier", declara marti, intr-un comunicat, Aurelia Cristea, ministru delegat pentru Dialog Social.

Ea spune ca se indoieste de faptul ca Emil Boc va aborda vreodata acest subiect si ca el va fi preocupat de coruptia din alte partide.

Aurelia Cristea il sfatuieste pe Emil Boc sa lupte cu coruptia din PDL.

"Ii dau sfat prietenesc domnului primar: data viitoare cand vrea sa lupte cu coruptia, sa inceapa din propriul sau partid. Data viitoare cand simte ca ar vrea sa dea lectii de moralitate, sa le tina intai la sediul PDL Cluj-Napoca. Insa chiar si acolo s-ar putea sa fie tot mai putini cei dispusi sa-l creada", conchide Aurelia Cristea.

Fostul primar PDL al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu a fost condamnat definitiv, luni, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la patru ani si sase luni de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie.