Plenul Camerei Deputatilor a respins miercuri, cu 198 de voturi "impotriva" si 96 voturi "pentru", solicitarea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului UNPR Titi Holban, transmite Agerpres.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins luni solicitarea ministrului Justitiei cu privire la incuviintarea arestarii preventive a deputatului Titi Holban (UNPR). Decizia finala a fost luata de plenul Camerei Deputatilor prin vot secret cu bile.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de deputatul UNPR Titi Holban, acuzat de trafic de influenta. Seful Directiei Nationale Anticoruptie a solicitat, marti Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului.

Politicianul este acuzat de procurori ca, in ianuarie 2014, a acceptat promisiunea unui denuntator ca, in schimbul sumei de 10.000 euro, suma pe care a primit-o efectiv, in doua transe, va interveni pe langa o alta persoana, pentru ca aceasta, la randul ei, sa intervina pe langa un inspector cu functie de conducere la una dintre Directiile Regionale Antifrauda, astfel incat o societate administrata de un apropiat al denuntatorului sa nu fie sanctionata in urma controlului efectuat de aceasta institutie.

Deputatul de Buzau Titi Holban se afla la cel de-al doilea mandat de parlamentar. In februarie 2014, el a demisionat din PNL, nemultumit de iesirea liberalilor de la guvernare, si a anuntat atunci ca il va urma pe Calin Popescu Tariceanu in Partidul Reformator Liberal, sustinand ca la formatiunea fostului premier vor trece si alti liberali care au crezut in proiectul USL. Holban a trecut, in cele din urma, la UNPR.