Sebastian Ghita, deputat PSD si considerat un apropiat al premierului, a declarat intr-un interviu pentru Adevarul ca "spera" ca Victor Ponta sa candideze la prezidentiale si sa le castige. Pozitionarea lui Ghita e similara cu cea a lui Liviu Dragnea si vine pe fondul presiunii interne majore din interiorul PSD ca Ponta sa candideze la prezidentiale, in ciuda dorintei acestuia de a ramane premier.

"Sper ca Victor Ponta sa candideze si sa castige alegerile prezidentiale. E un om care invata cu o viteza impresionanta. Trei ani l-au pregatit sa inteleaga ce inseamna statul: dreptate, in primul rand, pentru toti, dar si bunastare", a spus Ghita in interviu pentru Adevarul.

Declaratia lui Ghita vine in ziua in care la Orastie are loc o sedinta informala a conducerii PSD, unde se va decide modalitatea de desemnare a candidatului PSD la prezidentiale. Dragnea a anuntat inainte de sedinta ca liderii partidului vor ca Ponta sa candideze la prezidentiale fara a mai avea loc o competitie interna in partid pentru desemnarea candidatului.

Pe de alta parte, Victor Ponta a amanat permanent anuntul candidaturii, el declarind de altfel in repetate rinduri ca isi doreste sa ramina premier.