Deputatul Daniel Chitoiu si-a anuntat luni demisia din Partidul National Liberal, invocand o "tradare" a "electoratului liberal". Intr-un comunicat de presa remis HotNews.ro. Daniel Chitoiu afirma ca se desparte "cu un gust amar si cu tristete de partid". Tot luni, deputatii Viorel Palasca, Ion Cupa si Ioan Viorel Teodorescu au anuntat ca demisioneaza din PNL.

Daniel ChitoiuFoto: AGERPRES

"Congresul PNL a reprezentat consfintirea tradarii electoratului liberal si a membrilor care au crezut pana in ultima clipa ca partidul nu se va dezice de istoria sa si de valorile liberalismului, pe care le-a reprezentat in Romania de-a lungul a 139 de ani. Este un moment trist pentru mine, un moment in care trebuie sa ma despart de partidul din care am facut parte atatia ani de zile si alaturi de care am inregistrat succese, dar si esecuri. Ma despart cu un gust amar si cu tristete de partidul in care am crezut si in care m-am inscris, deoarece, in el ma regaseam ca liberal. Astazi, insa, acel partid nu mai exista din cauza deciziilor luate in ultimul timp de o conducere manata de interese personale. Observ cum un partid cu traditia PNL se dezice de propria istorie politica, de partenerii europeni, dar cel mai important, se dezice de liberalism", afirma Chitoiu, citat in acest comunicat.

In opinia sa, fuziunea cu PDL "nu poate duce decat intr-o fundatura, tradand electoratul si liberalii din Romania" iar partidul va fi transformat "intr-o masina de curatat imaginea membrilor PDL, grav afectata dupa o guvernare dezastruoasa": "PNL dezerteaza de la valorile si principiile liberale pentru a-i fi servit pe tava lui Basescu si apropiatilor sai din PDL".

Fostul ministru de Finante spune insa ca ramane "consecvent crezului" liberal.

In opinia sa, PNL este in acest moment "un partid stapanit de haos, in degringolada, in cadrul caruia in ultimele luni conducerea a fost prinsa mai mereu cu ocaua mica".

"In ultimele luni, conducerea PNL a fost prinsa mai mereu cu ocaua mica. Mai intai au spus ca vor candida alaturi de ALDE, contrazicand cu tarie orice fel de afirmatii cum ca nu ar fi asa, pentru ca a doua zi dupa alegeri sa treaca la PPE. Acum spun ca raman liberali in PPE, ceea ce este contrar naturii politice sa fii si partid liberal si sa faci parte din partidul popular in acelasi timp.

PNL este un partid stapanit de haos, un partid in degringolada, un teren de batalie intre grupurile lui Antonescu si Iohannis. Este de-a dreptul penibil modul in care se joaca alba-neagra cu candidatul la alegerile prezidentiale, cu vointa a mii de membrii PNL. Acest mod de a face politica este o jignire adusa fiecarui liberal din tara si fiecarui membru care crede in principiile liberalismului. Numai de partid liberal si democratic nu mai putem vorbi acum la PNL", a adaugat fostul ministru.

Si deputatii Viorel Palasca si Ion Cupa au anuntat ca demisioneaza din PNL

Tot luni, deputatii Viorel Palasca, Ion Cupa si Ioan Viorel Teodorescu si-au anuntat demisia din Partidul National Liberal (PNL), motivand ca Rezolutia Congresului din 28 iunie prin care respectiva formatiune politica ar urma sa inceapa demersurile in vederea fuziunii cu Partidul Democrat Liberal (PDL) "trece drept o decizie nefasta", potrivit Agerpres.

"Nu inteleg de ce s-a propus aceasta inginerie, in conditiile in care exista voci in PDL care dezavueaza aceasta fuziune. Oricum, ea nu va consolida identitatea PNL, din contra", a afirmat Palasca.