Prim-vicepresedintele Partidului Democrat Liberal (PDL) Andreea Paul a afirmat vineri, intr-o conferinta de presa la Satu Mare, ca in luna iulie va avea loc un sondaj de opinie cu potentialii candidati ai Partidul National Liberal (PNL) si PDL la presedintia Romaniei, urmand sa fie sustinut cel mai bine plasat dintre acestia.

"Sunt foarte multi care se cer candidati, dar ce am agreat noi in PNL-PDL a fost urmatorul lucru: luna urmatoare va avea loc o analiza sociologica, respectiv un sondaj pentru masurarea unui candidat pe care-l propune pentru prezidentiale PNL si unul pe care-l propune PDL. Masuratorile vor fi facute de catre noi, extrem de obiectiv, e in interesul ambilor parteneri sa scoatem cel mai bun candidat, iar in numele PDL candidatul desemnat este Catalin Predoiu si noi pe el il trimitem in competitia cu candidatul ce va fi desemnat in acest weekend de catre PNL. Cine va fi cel mai bun, ne aliniem in spatele lui toata dreapta si mergem mai departe. Suntem obligati sa scapam aceasta tara de guvernarea de stanga", a declarat Andreea Paul, citata de Agerpres.

Deputatul a mai aratat ca Partidul Miscarea Populara (PMP) poate decide daca se alatura sau nu acestei constructii a dreptei.

"Vor decide ei insisi ce vor sa faca. Devin pe zi ce trece tot mai mititei. Imi pare rau pentru ei, mi-as fi dorit sa avem in dreapta multe partide puternice si mari, si-ar fi placut sa fie asa, dar nu e asta realitatea", a mai spus Andreea Paul.