Comisia de statut a PNL a aprobat vineri amendamentul initiat de presedintele de onoare al liberalilor, Mircea-Ionescu Quintus, potrivit caruia in statut se stipuleaza ca denumirea, identitatea, traditia istorica si unitatea sunt valori imuabile ale partidului, informeaza Agerpres.

"Intreaga denumire, identitatea, traditia istorica si unitatea sunt valori imuabile ale PNL", prevede amendamentul adoptat la articolul 74 din statutul PNL.

Statutul PNL urmeaza sa fie adoptat de Congresul extraordinar al liberalilor care va avea loc vineri, dupa sedinta Biroului Politic National si Delegatia Permanenta a PNL.

Noul statut al liberalilor mai prevede ca cei 31 de vicepresedinti ai PNL vor fi alesi uninominal in congresul partidului, urmand ca atributiile acestora sa fie propuse ulterior in Biroul Politic National si aprobate de Delegatia Permanenta.

De asemenea, noul statut stipuleaza ca secretarul general al partidului va fi propus de presedintele PNL si validat de Biroul Politic National, in care membri de drept vor fi liderii de filiale ai partidului, liderii si viceliderii grupurilor parlamentare, primarii de municipii resedinta de judet si presedintii de consilii judetene si liderul delegatiei de europarlamentari PNL.