Parlamentul Romaniei a transmis declaratia comuna privind demisia lui Traian Basescu membrilor Consiliului European prin intermediul misiunilor diplomatice ale Romaniei in statele respective, informeaza Camera Deputatilor intr-un comunicat de presa.

"Astazi, 25 iunie 2014, Parlamentul Romaniei a adoptat in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, cu 344 voturi pentru, niciun vot impotriva si 17 abtineri, o Declaratie privind demisia domnului Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei. Declaratia adoptata a fost transmisa membrilor Consiliului European, sefi de stat si de Guvern ai statelor membre ale Uniunii Europene, prin intermediul misiunilor diplomatice ale Romaniei in statele respective", se arata in comunicat, citat de Agerpres.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, nu mai este indreptatit sa asigure prestigiul, integritatea morala si legitimitatea functiei prezidentiale, motiv pentru care trebuie sa-si asume de indata demisia din functie, se arata in declaratia comuna a Parlamentului votata in sedinta de miercuri.

In document, deputatii si senatorii fac referire la "atingerea grava si iremediabila adusa prestigiului functiei prezidentiale prin implicarea fratelui presedintelui Romaniei in fapte de coruptie extrem de grave, precum si relatiile acestuia cu persoane care apartin unor grupuri de crima organizata foarte periculoase, grupuri care au fost folosite in interes electoral si de Presedintele Romaniei".