Ministrul demisionar al Transporturilor, Dan Sova, se declarat convins, intr-un interviu acordat Agerpres, ca Victor Ponta va fi candidatul PSD pentru alegerile prezidentiale din toamna acestui an.

Acesta a fost intrebat ce conditii ar trebui sa indeplineasca membrii PSD care doresc sa intre in cursa pentru desemnarea candidatului social-democrat la presedintie.

"Eu insa nu cred ca, in ipoteza in care presedintele Ponta isi va manifesta intentia de a candida, si eu am convingerea ca el va fi candidatul, nu cred ca isi va mai depune cineva candidatura ca sa trebuiasca sa mai facem si o procedura interna. Nu, in acest moment, in Partidul Social Democrat toti ne dorim ca Victor Ponta sa candideze si nu cred ca cineva si-ar putea pune problema unei competitii reale cu premierul", a raspuns Dan Sova.

"Punctul meu de vedere si punctul de vedere general al PSD-PC-UNPR este ca domnul Victor Ponta este cea mai indicata persoana sa conduca Romania in urmatorii zece ani", a subliniat acesta.

In ceea ce priveste functia pe care ar putea reveni in Guvern, dupa terminarea campaniei electorale, acesta afirma ca, desi prima sa "iubire si cea mai importanta calificare" il recomanda pentru Ministerul Justitiei, "in forul interior" si-ar dori sa revina la Transporturi.

Intrebat ce ar avea sa-si reproseze in activitatea derulata ca ministru al Transporturilor, Sova a raspuns ca ii pare rau ca nu a putut munci "mai mult de 12-14 ore pe zi": "As fi vrut sa muncesc 18 ore, ca sa fiu cinstit, pentru ca este un domeniu foarte frumos si in care realizarile sunt palpabile si asteptate de oameni. (...) asta imi reprosez, daca ma intrebati: ca nu am avut o capacitate de munca si mai mare".