Plenul Camerei Deputatilor a respins astazi, 24 iunie, ordonanta de urgenta a Guvernului privind transmiterea a 2.900 de hectare de teren aflate in administrarea Academiei 'Gheorghe Ionescu-Sisesti' - Statiunea de cercetare dezvoltare agricola Braila in administrarea Consiliului Judetean Braila, transmite Agerpres. Raportul de respingere a ordonantei a obtinut 301 de voturi 'pentru' respingere, doua 'impotriva' si cinci abtineri.

Deputatul Tinel Gheorghe a declarat in plec ca felicita "puterea ca renunta la acest act normativ. PSD da o palma Guvernului Ponta care vroia sa ia 2.900 de ha din terenul statiunii de cercetare si sa o dea baronului local Bunea Stancu ca sa pregateasca el caietul de sarcini. Sustinem respingerea ordonantei", transmite Agerpres

Pe site-ul Camerei Deputatilor, proiectul figureaza ca aprobat, insa ceea ce a fost adoptat a fost raportul comun al Comisiei Juridice si al Comisiei pentru agricultura, care respinge proiectul de lege.

Potrivit raportului comun al Comisiei juridice si agricultura, proiectul de lege are ca obiect de reglementare transmiterea unor terenuri din domeniului public al statului si din administrarea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice 'Gheorghe Ionescu Sisesti' in domeniul public al judetului Braila si administrarea Consiliului Judetean Braila.

Cele doua comisii au hotarat sa propuna plenului spre dezbatere si adoptare raportul de respingere a proiectului de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului, intrucat actul normativ nu este precis in ceea ce priveste preluarea terenului, nedesfiintandu-se unitatea, ramanand 104 constructii in domeniul public al statului, relateaza Agerpres.

Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Amintim ca presedintele Traian Basescu a criticat in repetate randuri aceasta ordonanta de urgenta, spunand ca nu va promulga legea de aprobare a ordonantei (Detalii aici).