Deputatul liberal Daniel Zamfir ii cere presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, "sa nu lase vacanta parlamentara sa acopere" un "abuz" al presedintelui Agentiei Nationale de Integritate, care a solicitat Parlamentului European sa nu valideze mandatul lui Mircea Diaconu. Parlamentarul Daniel Zamfir a fost si el gasit in stare de incompatibilitate de ANI, in martie anul acesta.

Daniel Zamfir, initiatorul legiiFoto: cdep.ro

Intr-o declaratie politica, Zamfir sustine ca Agentia Nationala de Integritate (ANI) "comite un atac extrem de periculos, un abuz de netagaduit la adresa justitiei, pornind o vanatoare de vrajitoare si un razboi personal cu un ales in Parlamentul European, domnul Mircea Diaconu".

Parlamentarul a avertizat intr-o declaratie politica: "Uita Parlamentul Romaniei ca ANI este sub controlul sau? Uita Parlamentul Romaniei ca reprezentantii sai din Consiliul National de Integritate sunt obligati sa vegheze asupra activitatii presedintelui ANI si sa il impiedice sa comita abuzuri?"

"Solicit presedintelui Senatului, domnul Calin Popescu Tariceanu, si colegilor senatori sa nu lase vacanta parlamentara sa acopere acest abuz al presedintelui ANI, facand astfel Senatul Romaniei partas la o razbunare personala a unui functionar, la o actiune injositoare pentru Romania in raport cu Uniunea Europeana", a afirmat Zamfir, potrivit unui comunicat remis HotNews.ro.

Deputatul PNL Daniel Zamfir a fost gasit si el in stare de incompatibilitate, in martie 2014. Agentia Nationala de Integritate a anuntat atunci ca "Daniel Catalin Zamfir s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut sau detine, simultan, functia de deputat si urmatoarele calitati: administrator al SC Relite Impex SRL (20 decembrie 2012 - 2 septembrie 2013); comerciant persoana fizica in cadrul Zamfir V. Daniel - Catalin Persoana Fizica Autorizata (20 decembrie 2012 - prezent)", relateaza Agerpres.

Reactia acestuia vine la o saptamana dupa ce Agentia Nationala de Integritate (ANI) a trimis Parlamentului European o sesizare prin care a solicitat sa nu fie validat mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu, pentru ca acesta acesta se afla in incompatibilitate.

De asemenea, ANI a depus la Curtea de Apel Bucuresti o actiune in contencios administrativ prin care cere anularea deciziei Biroului Electoral Central privind atribuirea mandatului lui Mircea Diaconu. Potrivit Digi24, ANI spune ca in cazul lui Mircea Diaconu exista o decizie irevocabila privind incompatibilitatea sa.

Citeste si: