Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, luni, ca Birourile Permanente au aprobat convocarea pentru miercuri dimineata a plenului reunit al celor doua Camere, in care se va discuta si supune votului declaratia politica prin care i se cere demisia de onoare presedintelui Traian Basescu, transmite Mediafax.

Birourile Permanente au stabilit, luni, si calendarul legat de adoptarea acestei declaratii politice a Parlamentului.

Astfel, pana marti, la ora 18.00, grupurile parlamentare pot depune amendamente, iar miercuri, la ora 9.00, Birourile Permanente se vor reuni din nou pentru a analiza aceste amendamente si pentru a le integra eventual in declaratia politica.

Tot miercuri, de la ora 10.00, Parlamentul se va reuni in plen comun pentru aprobarea declaratiei politice cu privire la soliciarea demisiei de onoare a sefului statului.

Tariceanu a mai spus ca Birourile reunite au aprobat si propunerea pe care a adresat-o celor doua comisii reunite de supraveghere a activitatii SRI de la Senat si de la Camera pentru a cere toate informatiile relevante in cazul care il vizeaza pe fratele presedintelui Romaniei.

Tariceanu: Comisia pentru aparare il va putea chema pe Traian Basescu pentru lamuriri

Comisia pentru aparare si siguranta publica din Senat il va putea invita pe Traian Basescu la Parlament sa dea lamuriri suplimentare, a mai declarat presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, luni, la finalul Birourilor permanente reunite.

"Cred ca presedintele se contrazice. Acum cateva zile a afirmat public ca stia de un an si ca l-a sfatuit pe fratele sau ce sa faca. Sunt indicii publice potrivit carora inca din anul 2011 activitatile si relatiile fratelui presedintelui cu lumea interlopa privind mituirea au fost anchetate. Procurorul de caz s-a trezit cu dosarul luat. Daca Comisia (pentru aparare n.r.) va hotari, va putea sa-l invite inclusiv pe presedinte la Parlament sa dea lamuriri suplimentare", a spus Tariceanu, potrivit Agerpres.

El a fost intrebat daca a fost informat de serviciile secrete in trecut cand a aparut in niste fotografii alaturi de un interlop.

"Eram la Roma, daca nu ma insel, cand la o conferinta de presa a aparut acest domn care a vrut sa adreseze, cred, o intrebare. Nici SPP, nici alte structuri nu stiau de aparitia lui, dar spre deosebire de presedinte nu am dansat impreuna cu domnul Costica Argint, n-am primit cadouri de la domnia sa, nu m-am incuscrit cu el. Stiu sa tin distanta fata de anumite persoane", a precizat Tariceanu.