Fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, se declara "socat" de modul in care evolueaza cazul Mircea Basescu si sustine ca "un asemenea scandal, indiferent care va fi decizia si explicatiile lui Traian Basescu, va capata amploare internationala si va prejudicia inca o data grav imaginea Romaniei", scrie Agerpres.

"Cred ca e o situatie de maxima gravitate si ca era nevoie de mai multe explicatii din partea lui Traian Basescu. Cred ca aceste declaratii ale presedintelui sunt insuficiente si vin prea tarziu, pentru ca, asocierea intre scandalul care ii are ca principali actori pe Mircea Basescu si Florin Anghel zis si Bercea Mondialul si domnia sa nu poate fi ocolita! Traian Basescu putea rezolva astazi tot acest scandal printr-un singur gest: demisia. Demisia nu ti-o dai atunci cand esti in pozitii foarte mari, doar daca esti vinovat de ceva sau doar daca ai o vinovatie directa. Demisia are multe semnificatii si dincolo de cei care au o parere gresita despre demisie, demisia este un act politic care nu inseamna doar retragere, demisia poate sa fie un act politic foarte ofensiv, ea are multe semnificatii", afirma Antonescu, joi, intr-o postare pe Facebook.

El spune ca viitorul politic al presedintelui este "unul extrem de restrans": "Nu vad un viitor politic presedintelui Basescu, dar imaginea Romaniei si asocierea familiei prezidentiale cu un asemenea scandal dureaza!", conchide Crin Antonescu.