Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Parlament, ca liderul PC Daniel Constantin a avut dreptate cand a afirmat ca daca va exista ideea unei remanieri guvernamentale mai ample dupa plecarea lui Liviu Voinea la BNR, aceasta va trebui facuta in luna iulie, relateaza Agerpres.

'Avea dreptate Daniel Constantin. Este unul dintre liderii coalitiei, alaturi de Hunor Kelemen si de Gabriel Oprea, si imediat ce dorim sa facem schimbari in Guvern le discutam toti patru si dupa aceea le propun presedintelui. Cred ca domnul Daniel Constantin v-a raspuns la o intrebare legata de plecarea domnului Liviu Voinea. Eu am urmarit exact ce a spus si a spus un lucru foarte corect', a afirmat Ponta.

Intrebat daca in partid exista nemultumiri cu privire la activitatea ministrului Transporturilor Dan Sova, Ponta a replicat: 'Eu nu am nemultumiri. Atunci cand voi face schimbari, voi discuta cu ministrii si voi propune presedintelui. Eu sunt multumit de activitatea tuturor ministrilor si atunci cand sunt nemultumit le spun lor, nu dumneavoastra. Asa se lucreaza intr-o echipa'.

O eventuala remaniere guvernamentala ar trebui facuta cat mai devreme, in luna iulie, a declarat, miercuri, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, subliniind ca nu stie daca premierul are vreo intentie in acest sens.

Intrebat daca va avea loc o remaniere guvernamentala mai larga in aceasta vara, Constantin a raspuns: 'Eu nu ma pot pronunta, premierul trebuie sa o faca'.

'Domnul Voinea a fost propus sa mearga la BNR din toamna, dar, daca se are in vedere o remaniere ceva mai larga, eu cred ca ea trebuie facuta cat mai repede. E bine sa fie in iulie, pentru ca in toamna lucrurile merg in alta directie. Nu am cunostinta, insa, de o astfel de intentie a premierului', a mai spus ministrul