O serie de imagini si fotografii aparute atat in presa cat si pe retele de socializare arata ca premierul Victor Ponta a asistat joi, 12 Iunie 2014, in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, la meciul decisiv dintre CSU Asesoft si CSM Oradea, in cadrul finalei Ligii Nationale de Baschet Masculin. Premierul a ajuns la meci cu putin inaintea orei 20.00 si a plecat imediat dupa, iar aceasta participare nu a figurat, potrivit siteului Guvernului, in programul oficial al sefului Executivului. Informatiile sunt publicate de jurnalista Sorina Matei, pe blogul ei.

Victor Ponta la meciFoto: sorinamatei.blogspot.com

Premierul a ajuns la meci cu putin inaintea orei 20.00 si a plecat imediat dupa. Cu putin inainte de acest eveniment, la ora 18.30, premierul a facut declaratii de presa referitoare la negocierile esuate cu FMI, avand in vedere ca in aceeasi zi, la ora 10.30, se intalnise la Palatul Victoria cu reprezentanti ai delegatiei comune a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale. Dupa aceea, a plecat la meci. Intr-o ora era in Ploiesti.

In fotografii sunt surpinsi in tribune, alaturi de prmeierul Ponta, la meciul CSU Asesoft si CSM Oradea, de joia trecuta, o serie intreaga de politicieni, oameni de afaceri si sefi din mass-media:

  • Vlad Alexandru Cosma, deputat PSD, aflat sub control judiciar, trimis in judecata de DNA alaturi de interlopul Razvan Alexe- pentru trafic de influenta, infractiune asimilata actelor de coruptie. Pe 11 Februarie 2014, DNA a cerut Parlamentului Romaniei incuviintarea arestarii deputatului Vlad Cosma pentru trafic de influenta ( trei acte materiale) iar aceasta a fost respinsa cu 222 de voturi.
  • Sebastian Aurelian Ghita, deputat PSD, vicepresedinte PSD online, membru al comisiei parlamentare de control asupra SRI, prieten al premierului Victor Ponta, oligarh. Pe numele lui este depusa la Parchetul General o plangere penala pentru amenintare din partea primarului PSD al sectorului 3, Robert Negoita, iar la DNA un denunt penal pentru trafic de influenta si santaj. Sebastian Ghita este fondatorul Grupului Asesoft, insa si-a transferat activele catre o serie intreaga de rude si apropiati. "Grupul, firmele au fost fondate in general cu colegi de-ai mei, de la liceu, de la baschet, de la facultate. Sunt colegii mei, traiesc cu ei, le cunosc sotiile, oamenii aia is destepti, priceputi, au invatat. Au si ei dreptul la o viata. Oricat de mare si de important ma credeti pe mine, oamenii aia exista, muncesc, au si ei dreptul sa aiba firme, sa conduca. Sunt mult mai buni decat multi altii din piata media", a declarat Ghita, intr-un interviu pentru HotNews.
  • Alexandru Ghita, fratele lui Sebastian Ghita- actionar majoritar 2K Telecom, beneficiara a contractelor cu statul.
  • Daniel Savu, senator PSD, presedinte PSD Prahova, membru al comisiei parlamentare de control asupra SRI.
  • Iulian Badescu, primarul PSD al municipiului Ploiesti.
  • Alexandru Iacobescu, prietenul premierului Victor Ponta, manager CSU Asesoft, director general RTV, omul de incredere al lui Sebastian Ghita caruia i-au fost imprumutate, potrivit declaratiei de avere, 90,3 milioane de euro.
  • Vlad Dumitru Iacobescu, fratele lui Alexandru Iacobescu, actionar majoritar Asesoft, firma fondata de Sebastian Ghita.
  • Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group- firma fondata de Sebastian Ghita, beneficiara a contractelor cu statul. Potrivit siteului Teamnet (dublu click industrii/clienti) printre clienti se afla: Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Ministerul Apararii Nationale, Institutul National de Fizica a Pamantului, Primaria Municipiului Bucuresti, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Agentia Nationala de Pescuit si Avacultura, Romatsa, Aeroportul Henri Coanda, Ministerul Transporturilor, APIA, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ANAF, Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitare Imobiliara, Agentia Nationala a Functionarilor Publici, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Casa Nationala de Pensii Publice, Inspectoratul Teritorial de Munca al Municipiului Bucuresti, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Administratiei si Internelor, Oficiul Roman pentru Imigrari, Ministerul Afacerilor Interne ( Serbia), Ministerul Sanatatii, Spitalul Buhusi.
  • Persoane din RTV: conducere- manager, director editorial, publisher, un alt director si un realizator. Plus avocatul lui Sebastian Aurelian Ghita.

In tribune se afla si Mircea Cosma, vicepresedinte PSD si Presedinte al Consiliului Judetean Prahova, aflat sub control judiciar, trimis in judecata de DNA alaturi de interlopul Razvan Alexe pentru de luare de mita si abuz in serviciu. Pe 11 Februarie 2014, procurorii DNA l-au retinut pentru 24 de ore pe Mircea Cosma iar apoi a fost eliberat.