Comisia pentru munca din Camera Deputatilor a adoptat marti raport favorabil pentru proiectul de lege privind declararea zilei de inceput de an scolar ca zi libera pentru parinti, informeaza Agerpres.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare declararea zilei de inceput a fiecarui an scolar ca zi libera pentru parintii ai caror copii sunt inscrisi in invatamantul preuniversitar. Respectiva zi ar urma sa fie recuperata in urmatoarele 30 de zile printr-un acord intre angajat si angajator.

Deputatul PNL Cristina Pocora a intrebat reprezentantii Ministerului Muncii cum se va aplica proiectul de lege pentru parintii cadre didactice.

Initiatorul proiectului, senatorul PSD Constantin Popa, a argumentat prin faptul ca 'in prima zi de scoala toata lumea fuge sa ajunga langa copil'.

"Nu o sa ia nimeni cu mascatii parintii de pe strada si sa ii puna liberi daca ei nu vor. Este optional pentru cei care vor sa beneficieze de acest drept si pentru cei care nu vor sa beneficieze de o zi libera in prima zi de scoala. In prima zi de scoala toata lumea se fofileaza, fuge sa ajunga langa copil si cred ca este aberatia normalitatii ca sa fim de acord cu acest proiect de lege. Nu putem pentru 1% din cei care poate ca nu ar putea beneficia de ea sa ignoram pe cei 99%", a spus Popa.

Guvernul a formulat un punct de vedere favorabil iar Senatul a adoptat tacit propunerea legislativa. Raportul comisiei urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor, care este for decizional in acest caz.