Senatorul PSD Liviu Pop sustine ca fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, a avut in februarie o intalnire in cazul liberalului Horea Uioreanu cu presedintele Traian Basescu care i-a cerut sa se retraga din cursa pentru prezidentiale, scrie Agerpres. In replica, Antonescu sustine ca acuzatiile senatorului Liviu Pop sunt o ''mizerie'' fara precedent.

"Fiecare minciuna are termen de valabilitate, iar fiecare adevar iese mereu la iveala. Avem informatii clare ca presedintele Basescu a avut o intalnire de grad zero in data de 10 februarie, anul curent, cu domnul Antonescu, in care conducatorului liberalilor i s-au adus la cunostinta ca exista probe si inregistrari incriminatoare referitoare la mita de la presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu. Scopul a fost unul singur, se pare ca Basescu i-a cerut lui Antonescu sa se retraga de la prezidentiale, vehiculand varianta Ponta - presedinte, Antonescu - premier, scenariu care reiese din declaratiile lui Basescu de a doua zi", sustine Pop, intr-o scrisoare deschisa adresata "cuplului Basescu-Antonescu".

El solicita raspunsuri la mai multe intrebari.

"Domnule Basescu, este adevarat ca v-ati intalnit in data de 10 februarie cu domnul Antonescu pentru a-i prezenta informatiile incriminatoare referitoare la spaga de la Uioreanu? Domnule Antonescu, e adevarat ca vi s-a cerut retragerea din cursa prezidentialelor in schimbul crearii unei drepte unite sub conducerea lui Basescu? Domnule Basescu, recunoasteti ca i-ati asigurat protectie lui Antonescu in acest dosar? Va invitam la un dialog obiectiv si la niste raspunsuri sincere, pentru ca Romania are dreptul sa stie cine face jocul de putere", spune social-democratul.

In replica, Antonescu sustine ca acuzatiile senatorului Liviu Pop sunt o ''mizerie'' fara precedent.

"Acuzatiile lansate astazi la adresa mea de senatorul PSD Liviu Pop sunt o minciuna sfruntata. Senatorul Liviu Pop vine cu o serie de calomnii potrivit carora eu as avea vreo legatura cu Dosarul Uioreanu, ca Traian Basescu m-a santajat sa ma retrag de la prezidentiale si imi pune intrebari public fara sa prezinte niciun fel de dovada", spune liberalul.

El spune ca in mod categoric nu exista nicio legatura directa sau indirecta intre el ca presedinte al partidului si lucrurile legate de activitatea lui Horea Uioreanu.

"Nu am avut nicio discutie pe ascuns cu Traian Basescu pe acest subiect si nu am fost santajat de Basescu sau de altcineva pe acest subiect sau altul in vederea retragerii candidaturii mele la alegerile prezidentiale. Eu m-am retras din cursa pentru alegerile prezidentiale pentru ca asa am dorit eu si am facut acest lucru asa cum am dorit eu. Este decizia mea si am explicat-o!", afirma Antonescu.

Fostul presedinte al PNL dezminte acuzatiile senatorului PSD si reitereaza faptul ca nu este un om santajabil.

"In loc sa ceara informatii in sprijinul unui scenariu fabricat si complet fals, domnul Liviu Pop este cel care ar trebui sa aduca dovezi care sa-i sustina afirmatiile. Il somez pe domnul Pop sa dea niste explicatii cum de si-a permis o asemenea mizerie si cine i-a sugerat sa o faca. Ceea ce face domnul Pop nu este sa puna o intrebare, ci este o diversiune de cea mai joasa speta!", conchide Antonescu.