Delegatia Permanenta a PNL Suceava a decis, duminica, sa propuna la congresul partidului de la sfarsitul acestei luni fuziunea prin absorbtie cu PDL, pastrandu-se identitatea PNL, si conduceri bicefale in organizatiile locale pana la alegerile locale din 2016, a declarat liderul PNL Suceava, deputatul Stefan Alexandru Baisanu, potrivit Agerpres.

El a spus ca au existat "discutii aprinse" pe marginea proiectului de fuziune a PNL cu PDL, subliniind ca, in urma dezbaterilor, s-a decis ca aceasta fuziune sa se realizeze prin absorbtia PDL si cu pastrarea identitatii PNL - sigla, denumire si trecut ale partidului.

"Nu renuntam sub nicio forma la identitatea PNL (...) Partidul mai mare sa il absoarba pe cel mai mic (...) PDL are nevoie urgenta sa faca parte din PNL, dintr-un partid puternic, altfel, cu siguranta, va fi destructurat de PSD si de catre partidul lui Basescu. Oamenii din PDL vad in PNL singura salvare si posibilitate a lor de a-si salva onoarea de oameni politici, intrand intr-un partid serios, fara a fi lasati prada PSD sau PMP. Fara lucrurile acestea, PDL ar risca o disolutie si noi le oferim aceasta posibilitate de a intra in mod egal la masa, dar nu prin desfiintarea PNL, prin desfiintarea PDL si crearea unui nou partid, numit tot PNL. Ei vin la noi, ii putem lua si la bucata, pentru ca foarte multi s-au exprimat ca nu-si doresc sa faca, la nivel de judet Suceava, vreo alianta cu cei care au votat taierea pensiilor si salariilor, cu cei care au dus in saracie o mare parte a populatiei", a spus Baisanu.

Potrivit lui Baisanu, o alta propunere a liberalilor suceveni este ca dupa fuziunea prin absorbtie si stabilirea conducerii centrale a formatiunii politice sa se mentina in organizatiile judetene si locale, pana dupa alegerile locale, conduceri bicefale PNL - PDL, fiind necesara o perioada de tranzitie.

In opinia lui Baisanu, "primul extemporal" al noii formatiuni va fi dat la alegerile prezidentiale din luna noiembrie, cand "lucrurile se vor lamuri".

Totodata, el a spus ca, pe 19 iunie, se va intalni cu omologul sau judetean de la PDL, senatorul Gheorghe Flutur, pentru a discuta pe subiectul negocierilor privind fuziunea, dar si formarea de noi majoritati in judet.