Candidatul PMP la prezidentiale, Cristian Diaconescu, a declarat, sambata, despre eliberarea sa din functia de sef al Cancelariei prezidentiale, ca nu este in masura sa discute acest lucru, precizand ca este vorba de "o chestiune tehnica, interna" si un "contract de loialitate", transmite Mediafax.

"Asa cum a zis si presedintele, este o chestiune tehnica, interna, pe care nu sunt in masura sa o discut. Stiti foarte bine ca avem nu numai un contract de loialitate ci si o obligatie de obraz in legatura cu functiile pe care le desfasuram la un moment dat si daca aceste functii le desfasuram de o maniera cinstita si simtim romaneste (...) restul sunt chestiuni interne", a spus Diaconescu, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul Fundatiei Miscarea Populara.

Presedintele Traian Basescu a semnat, in 30 aprilie, eliberarea din functia de consilier prezidential a lui Cristian Diaconescu.

Intrebat a doua zi intr-o emisiune la B1 TV daca aceasta decizie are legatura cu o candidatura la Presedintie a lui Cristian Diaconescu, Traian Basescu a raspuns: "Nu, nu cred ca este vorba de asa ceva. O chestiune de serviciu, simpla".

"Nu va pot spune nimic", a adaugat presedintele Basescu.