Deputatul Niculina Mocioi, presedintele organizatiei judetene a Partidului Poporului-Dan Diaconescu (PP-DD) Gorj, a fost schimbata din functia pe care o detinea dupa ce conducerea centrala a partidului a dizolvat Biroul Permanent Judetean (BPJ) Gorj si a numit-o presedinte interimar pe prim-vicepresedintele PP-DD Diana Voiculescu, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Niculina Mocioi, masura de inlocuire a sa din functia de lider al PP-DD Gorj a venit la cateva ore dupa ce PP-DD a obtinut in Gorj functia de vicepresedinte la Consiliul Judetean, inlocuind un membru PSD, printr-o intelegere cu alianta PDL-PNL in urma careia s-a format o noua majoritate in cadrul CJ.

Niculina Mocioi si-a exprimat regretul fata de masura dizolvarii intregului BPJ ai carui membri au avut cele mai bune rezultate din tara la alegerile europarlamentare.

"Schimbarea majoritatii intr-un consiliu judetean este un act democratic, pe care Ion Calinoiu si colegii sai din PSD nu il pot intelege. Imi doresc ca majoritatea constituita astazi, care este in favoarea judetului Gorj, dar si a PP-DD, sa reziste. Daca nu, raman cu satisfactia ca gorjenii au inteles ca o schimbare se poate produce si in Gorj, poate nu acum, dar in mod sigur in 2016. Am o mare dezamagire, nu pentru mine, pentru ca viitorul meu politic depinde numai de mine. Dezamagirea este legata de proiectul politic care a insemnat PP-DD, proiect in care la un moment dat au crezut peste un milion de romani. Pot sa inteleg masura inlocuirii mele de la conducerea partidului, dar nu si dizolvarea intregului Birou permanent, care sa nu uitam ca a avut cel mai bun rezultat din tara la alegerile europarlamentare, cel mai bun insemnand dublu si ceva decat media pe tara", a spus Niculina Mocioi.

Deputatul a mai precizat ca va anunta luni o decizie legata de ramanerea sau nu in partidul in care si-a inceput cariera politica.

PSD a pierdut majoritatea in Consiliul Judetean Gorj dupa ce in sedinta de vineri consilierii PPDD au votat alaturi de cei ai PDL si PNL pentru debarcarea unui vicepresedinte PSD si inlocuirea sa cu un consilier al PPDD, a relatat vineri presa locala.

Alianta locala dintre PPDD si cele doua partide de dreapta, PNL si PDL, a survenit pe fondul negocierilor de la centru intre PSD si PPDD pentru o eventuala intrare la guvernare.