Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat joi ca initiativa lansata de Calin Popescu-Tariceanu e o incercare disperata a lui Victor Ponta de a opri unificarea dreptei, ea aratand ca aceia care s-au alaturat acestui proiect au ales gresit, urmand a fi asimilati de PSD. "Anuntul constructiei unei asa-zise initiative care sa reformeze liberalismul nu este altceva decat o noua rata a tradarii, platita constiincios PSD de catre domnul Calin Popescu-Tariceanu, in contul functiei de presedinte al Senatului, oferita de partidul-stat. Este, de asemenea, o incercare disperata a lui Victor Ponta de a opri unificarea dreptei, proces care, prin rapiditatea si seriozitatea sa, da adevarate cosmaruri socialistilor in perspectiva viitoarelor alegeri prezidentiale", a precizat Pocora.

Ea a aratat ca, dupa incercari repetate si nereusite de a destabiliza PNL si de a rupe partidul, Tariceanu se vede obligat sa se multumesca doar cu infiintarea unui "Grup de initiativa pentru pastrarea identitatii liberale", care nu poate pacali, insa, pe nimeni.

"Asa-zisa salvare a liberalismului nu se poate face sub umbrela socialista. Nu te poti numi liberal daca esti condus de Victor Ponta", a subliniat Pocora.

Ea a aratat ca regreta faptul ca Tariceanu, supus presiunilor venite din partea PSD, a reusit sa atraga in acest joc o serie de colegi din PNL si sa le ofere asa-zisa sansa de a reveni la putere prin usa din dos.

"Alaturarea acestor parlamentari demersului lui Tariceanu reprezinta o alegere gresita, pentru ca este evident ca acest proiect este unul utopic, neconvingator si lipsit de finalitate. Acest grup va fi asimilat in cele din urma de PSD. Nu exista nicio indoiala ca toti cei care graviteaza acum in jurul domnului Tariceanu vor ajunge sa raspunda si ei comenzilor politice ale lui Victor Ponta si Liviu Dragnea", a mai spus Pocora.

Ea a aratat ca nu este prima data cand PNL este supus unei agresiuni si unei tentative de fragmentare din exterior si ca, precum in alte situatii similare, PNL va depasi aceste momente critice si va iesi mai intarit.

"PNL este un partid puternic, care a decis sa se rupa de tot ceea ce inseamna metehnele pesediste. (¬) In acest moment, construirea unui mare partid de dreapta reprezinta cel mai important proiect al PNL, in scopul cristalizarii unui mare pol care sa se opuna pesedizarii Romaniei. (¬) Adevaratii liberali sunt in si alaturi de PNL si continua sa lupte pentru formarea unui mare partid de dreapta, astfel sa putem oferi o varianta solida si puternica socialistilor care incearca prin orice mijloace sa puna mana pe toate institutiile statului", a mai spus Pocora.

Calin Popescu Tariceanu a anuntat, joi, constituirea Grupului de Initiativa pentru Pastrarea Identitatii Liberale. La acest eveniment au participat si aproximativ 15 parlamentari PNL.

Printre cei prezenti s-au numarat Daniel Chitoiu, Daniel Barbu, Viorel Palasca, Andrei Gerea, Mihai Stanisoara, Radu Stroe, Ovidiu Silaghi, Sorin Iliesiu, Gratiela Gavrilescu.