Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioaba, lider al PADR (Partidul Alianta Democrata a Romilor), a declarat miercuri pentru Agerpres ca va initia discutii despre sustinerea la prezidentiale cu liderul PSD, premierul Victor Ponta, precum si cu liderul PNL, primarul Klaus Iohannis, suparat fiind ca presedintele PMP, Elena Udrea, nu-i mai raspunde la telefon.

El a adaugat ca e suparatsi ca Udrea l-a "dus cu zaharelul", nesemnand niciun protocol de colaborare pentru alegerile europarlamentare, ceea ce s-a vazut si in rezultatul PMP.

"Nu a semnat. Ne-a dus cu zaharelul, pana la alegeri. La alegeri de aceea i-am boicotat, nu le-am dat voturile si s-a vazut, ca se laudau ca iau peste 10% si au luat 6%. Acum eu o sa am discutii cu cei care eu cred ca vor candida la Presedintie: unul este Ponta, care stim sigur ca va candida, unul e posibil sa fie Iohannis si cu el voi avea o discutie si vedem cine mai scoate capul", a afirmat Dorin Cioaba.

De asemenea, dupa ce s-a declarat un sustinator al familiei presedintelui Traian Basescu, Dorin Cioaba spune acum ca nu mai doreste sa poarte negocieri cu Elena Udrea si ca va mai discuta cu PMP-ul numai cand Basescu va ajunge presedintele acestei formatiuni.

"Cu partidul lui Udrea nu mai vreau sa discutam. Cand va ajunge presedintele (Traian Basescu n.r.) presedinte la PMP, atunci stam de vorba, dar daca considera domnul presedinte ca este normal ca doamna Elena Udrea sa nu imi mai raspunda la telefon si sa ma duca cu zaharelul, deci... Deocamdata sunt suparat (pe Elena Udrea n.r.), pentru ca ea nu si-a tinut promisiunea pe care a facut-o, (...) pe lista lor trebuia sa fie si un candidat rom pentru europarlamentare, chiar daca pe un loc neeligibil", a explicat Dorin Cioaba.

Acesta anunta ca PADR-ul condus de el e interesat de un parteneriat cu un alt partid. "Eu am mandat de la oamenii mei de la partid sa aduc un partid cu care sa facem parteneriat politic legal. Adica, in cazul in care nu se mai tin de cuvant, sa-i putem actiona in judecata sau sa le aratam ce au semnat acolo", a spus Dorin Cioaba.

Potrivit acestuia, PADR are 50.000 de membri.