Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat marti ca urmeaza sa stabileasca o noua intalnire cu liderii PP-DD in vederea semnarii unui pact de colaborare, insa a avertizat ca social-democratii vor sista orice negocieri daca reprezentantii PP-DD vor sustine alte formatiuni in teritoriu, asa cum s-a intamplat la Brasov, informeaza Agerpres.

"Nu ne-am mai intalnit pana acum, pentru ca a fost o minivacanta. Nu puteam sa ne vedem de Rusalii. Am vorbit la telefon aseara. In cursul zilei de astazi, probabil, ca o sa ne mai auzim si vom stabili cand facem urmatoarea intalnire", a precizat Liviu Dragnea la Senat, unde participa la o intalnire cu senatorii PSD.

El s-a referit si la situatia creata saptamana trecuta la Brasov, unde viceprimarul PSD Razvan Popa a fost inlocuit cu Alina Durbaca de la PP-DD, aceasta din urma fiind sustinuta de consilieri locali de la PNL, PDL, PP-DD si FDGR.

"Ne uitam cu atentie pe ce se intampla in judete, pentru ca asta este principala motivatie care ne determina sa avem aceste discutii. Daca ce s-a intamplat la Brasov continua, probabil ca nu mai avem subiect de discutie (cu PP-DD - n.r.). O sa fie o urmatoare intalnire, indiferent de ce se intampla in teritoriu, pentru ca, dupa prima intalnire, mai trebuie sa avem cel putin una", a spus Dragnea.

Acesta a tinut sa adauge ca 'nu exista nicio garantie' ca situatia din Brasov nu se va repeta si in alte judete.

Viceprimarul social-democrat al municipiului Brasov, Razvan Popa, a fost inlocuit pe 5 iunie din functie, in sedinta Consiliului Local, in urma unui proiect de hotarare initiat de 16 consilieri locali din mai multe partide.

Razvan Popa a fost inlocuit de Alexandrina Alina Durbaca, consilier local al PP-DD. In urma votului secret, din cele 23 de voturi valabil exprimate, 18 au fost in favoarea Alexandrinei Alina Durbaca, iar trei impotriva alegerii acesteia in functia de viceprimar.