Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat marti ca inca este membru al PNL, conform statutului, si ca poate lua in calcul o candidatura independenta la prezidentiale, dar este prea devreme sa se pronunte in acest sens, informeaza Agerpres.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Conform statutului, sunt membru PNL, insa nu pot sa nu subliniez ca am vazut atitudinea presedintelui interimar, domnul Iohannis, care ma surprinde si care pare sa interpreteze de fiecare data statutul in modul in care ii convine. Interpretarea domniei sale este de nerecunoastere a calitatii de membru, insa intr-o serie de chestiuni care sunt absolut vitale pentru viitorul PNL - fuziunea cu PDL, parasirea grupului ALDE si a familiei liberalilor europeni, care sunt inscrise negru pe alb in statut - le desconsidera si actioneaza, dupa parerea mea, nestatutar", a afirmat presedintele Senatului.

El a anuntat ca joi va avea loc evenimentul de lansare a Grupului de initiativa pentru pastrarea identitatii liberale.

"Pot sa o iau in calcul (o candidatura independenta la prezidentiale - n.r.), dar e prea devreme acum ca sa ma pronunt in aceasta directie. In momentul de fata sunt focalizat pe ceea ce se intampla in PNL, pe aceasta problema. Grupul de initiativa se constituie ca un semnal de alarma pentru derapajele pe care PNL le inregistreaza in acest moment, ma refer la abaterile de la statut, la deciziile privitoare la fuziunea cu PDL, la parasirea familiei liberalilor europeni si trecerea in familia populara la nivelul Parlamentului European", a spus Tariceanu, la Palatul Parlamentului.

Tariceanu a precizat ca Grupul de initiativa va fi si in interiorul, si in afara PNL.