Fragmentarea dreptei politice romanesti s-a petrecut, pentru ca partidele care vorbeau de unitate nu fac nimic in acest sens, astfel incat victoria PSD de la alegerile din toamna va fi asigurata, a declarat duminica presedintele partidului Forta Civica (FC), Mihai-Razvan Ungureanu, citat de Agerpres.

Mihai-Razvan UngureanuFoto: Agerpres

"Subestimand PSD-ul si pe Victor Ponta, este prima mare greseala pe care o fac partidele de dreapta. Incepem sa intelegem ca exista atmosfera in partide de a avea candidati la Presedintie si apoi un viitor presedinte al Romaniei persoane slabe si santajabile, persoane care pot sa ajunga in fruntea tarii fara sa exprime vreo garantie pentru ceea ce inseamna parcursul nostru european si democratic. Acesta este efectul ultimilor ani politici in Romania. Partidele au invatat o lectie, si anume ca ele trebuie sa controleze presedintele Romaniei, in orice fel, oricum si sindicalizandu-se in umbra, asociindu-se stanga-dreapta, acelasi lucru. Si este greu sa stai la masa si cu Ali Baba, si cu trupa lui de 40 de hoti, absolvindu-i de tot ce au reusit sa faca intre timp", a afirmat Ungureanu intr-o conferinta de presa, dupa sedinta Colegiului Director care a avut loc la Predeal.

El a reiterat faptul ca formatiunea sa este deschisa discutiilor cu alte partide, insa "nu lustruieste clanta niciunui partid". Cat priveste disponibilitatea de dialog, spune Ungureanu, acum se va alege cine vrea esecul anului 2014 si cine vrea castigul in anul 2014.

"Eu sper ca aceasta concluzie partiala sa nu se sustina, si anume ca partidele de la stanga la dreapta, mai putin Forta Civica, incep sa se intereseze de un prezidentiabil care sa fie usor de manipulat, sters, scos din peisajul politic al tarii si izolat la Cotroceni. Toate partidele, mai putin Forta Civica, au invatat ceva din ultimii ani, ca ele trebuie sa controleze presedintele. In situatia aceasta, Romania o apuca pe drumul gresit", a tinut sa adauge Mihai-Razvan Ungureanu.

In opinia presedintelui FC, ceea ce conteaza acum este matricea prezidentiabilului, ceea ce se vrea in fruntea unei natiuni si modul in care acel prezidentiabil isi va putea asuma un proiect pentru Romania.

Mihai-Razvan Ungureanu a participat duminica, la Predeal, la sedinta Colegiului Director al formatiunii politice pe care o conduce, alaturi de sefii de organizatii.