Elena Udrea a declarat, sambata, intrebata despre sustinerea de catre PMP a candidaturii lui Cristian Diaconescu pentru prezidentiale, ca discutia cu acesta a avut loc in cursul saptamanii si, solicitata sa precizeze daca a existat o consultare si cu presedintele Basescu, a raspuns afirmativ, informeaza Mediafax.

Elena Udrea a fost intrebata daca a fost felicitata de presedintele Traian Basescu dupa anuntul alegerii sale in fruntea PMP. "Nu inca", a raspuns ea.

De asemenea, Udrea a fost intrebata cand s-a decis sustinerea lui Diaconescu pentru prezidentiale.

"Toate lucrurile pe care le facem in general ca partid le facem conform unor strategii. Saptamana aceasta, desigur, a fost discutia cu domnul Diaconescu", a raspuns Udrea.

De asemenea, Udrea a fost intrebata daca a existat o consultare si cu presedintele Traian Basescu. "Da, a existat o consultare si cu presedintele Traian Basescu", a raspuns ea.

Udrea a aratat ca sunt in mod oficial anuntati pana acum trei candidati pentru prezidentiale, Cristian Diaconescu, Mihai Razvan Ungureanu si Catalin Predoiu.

"Important este sa mergem cu cel mai bun candidat pe care dreapta poate sa-l dea. Eu, ca presedinte al PMP, propun partidului meu sa mergem cu candidat propriu in primul tur al alegerilor, pentru ca ajuta foarte mult electoratul nostru sa vina alaturi de un partid care este la inceput, cum este PMP, si apoi in turul doi desigur sa-l sustinem pe cel mai bun", a declarat Udrea.

Liderul PMP a precizat ca deocamdata nu se discuta despre formule de tandem, ci despre candidatii la alegerile prezidentiale.

Ea a mentionat ca desemnarea lui Diaconescu nu exclude posibilitatea unui unic candidat al dreptei, acesta avand sprijinul PMP daca "isi asuma sa continue viziunea lui Traian Basescu pentru Romania, lupta pentru independenta justitiei, statul de drept si parteneriatele".

"Daca vom fi solicitati sa discutam privind un proiect comun al dreptei, vom merge. Nu ne opunem unor discutii, nu ne opunem sustinerii unui singur candidat, insa nici nu batem la usa nimanui", a mai spus Udrea.

Pe de alta parte, Cristian Diaconescu a declarat, sambata, ca nu a existat vreo discutie sau o consultare cu presedintele Traian Basescu inainte de anuntarea lui drept candidat al PMP pentru alegerile prezidentiale.

Diaconescu a fost intrebat daca Traian Basescu i-a transmis vreun mesaj. "Nu, nu a existat asa ceva", le-a spus ziaristilor Cristian Diaconescu.

El a aratat ca a fost o discutie in cadrul PMP "de o maniera neoficiala, de o maniera informala" si colegii sai din partid au fost de acord cu aceasta varianta, respectiv cu propunerea ca el sa fie candidatul partidului la alegerile prezidentiale.

Cristian Diaconescu a mai fost intrebat daca, in aceste conditii, presedintele Traian Basescu va afla de la televizor ca Diaconescu este candidatul PMP la prezidentiale.

"Repet, nu a existat vreo discutie sau o consultare in acest sens", a raspuns Diaconescu.

Cristian Diaconescu a fost anuntat, sambata, de Elena Udrea, drept candidatul acestui partid la alegerile prezidentiale. Udrea a facut acest anunt dupa ce a fost aleasa in functia de presedinte al PMP.