Fostul ministru si consilier prezidential Daniel Funeriu a anuntat joi, pe contul lui de Facebook, ca si-a depus candidatura pentru presedinte al Partidului Miscarea Populara.

Daniel FuneriuFoto: AGERPRES

"Doresc ca aceasta candidatura sa fie una generoasa, cu fata deopotriva orientata catre cei din partid si din afara lui. Am mult respect pentru membrii partidului care au construit atat de mult intr-un timp atat de scurt.

Campania de la Timisoara mi-a aratat dorinta oamenilor de a avea un interlocutor politic apropiat lor. Exact asta doresc sa facem din PMP: un partid care zi de zi sa injecteze incredere in societatea romaneasca. As dori ca PMP sa fie un partid apropiat de fiecare comunitate, un promotor al energiilor din societatea romaneasca. Vreau ca PMP sa se poata prezenta in fata romanilor, oriunde si oricand, cu fruntea sus!", a scris acesta, pe Facebook.

Tot joi a anuntat ca va candida pentru aceasta functie si Adrian Papahagi.

Primul congres al PMP, la care va fi aleasa conducerea partidului, va avea loc sambata, la Palatul Parlamentului.

Congresul PMP va alege prin vot direct presedintele partidului, vicepresedintii, secretarul general, secretarii generali adjuncti, secretarii executivi ai partidului.

Daniel Funeriu a fost ministru al Educatiei din partea PDL in guvernul Boc. Funeriu a demisionat din PDL si a fost numit consilier prezidential. Ulterior, el a demisionat si de la Cotroceni, pentru a se inscrie in Partidul Miscarea Populara, sustinut de seful statului, Traian Basescu.

Cristian Diaconescu este cotat cu cele mai mari sanse la castigarea sefiei PMP. Fost ministru al justitiei in guvernul Nastase si fost ministru de externe in guvernul Boc si Ungureanu, Diaconescu

a fost eliberat din functia de consilier la Cotroceni cu cateva zile inainte de europarlamentare si s-a inscris in partid. A fost candidatul PSD la primaria Capitalei (2008), l-a sprijinit pe Mircea Geoana la conducerea PSD la congresul din februarie 2010 si a participat la fondarea UNPR-ului condus de Gabriel Oprea.

Jurnalistul Robert Turcescu a scris pe pagina de Facebook ca "sambata, la Congresul PMP, Diaconescu Cristian va fi ales presedinte al partidului".