Adrian Papahagi a anuntat joi, intr-un mesaj postat pe contul sau de Facebook, ca si-a depus candidatura la functia de presedinte al Partidului Miscarea Populara, precum si la cea de vicepresedinte pe chestiuni de doctrina si strategie politica.

"Mi-am trimis candidatura la functia de presedinte al Partidului Miscarea Populara, precum si la functia de vicepresedinte (pe chestiuni de doctrina si strategie politica)", a scris Papahagi pe Facebook.

In 27 mai, Adrian Papahagi anunta, tot pe Facebook, ca a decis sa candideze la presedintia PMP, daca nu o va face unul mai bun ca el, aminteste Mediafax.

"Cel mai probabil, PMP va avea congres in luna iunie. Am decis sa candidez la presedintia partidului, daca nu o va face unul mai bun ca mine, in care caz il voi sprijini", scria atunci Papahagi.

Primul congres al PMP, la care va fi aleasa conducerea partidului, va avea loc sambata, la Palatul Parlamentului.

Congresul PMP va alege prin vot direct presedintele partidului, vicepresedintii, secretarul general, secretarii generali adjuncti, secretarii executivi ai partidului.

Alegerile interne din PMP vor fi uninominale, iar depunerea candidaturilor este deschisa pana in seara zilei de 5 iunie.