Klaus Iohannis va fi presedinte interimar al PNL pana la organizarea congresului extraordinar de la sfarsitul lunii iunie, ca urmare a deciziei lui Crin Antonescu de a renunta la pozitia de sef interimar al partidului. Anuntul a fost facut, luni, de primarul Sibiului. "Conform statutului, in calitate de prim-vicepresedinte, am preluat interimar functia de presedinte al partidului. I-am multumit lui Crin Antonescu pentru activitatea extraordinara pe care a depus-o ca presedinte de partid. A fost un presededinte exceptional pentru PNL", a declarat Iohannis.

Klaus IohannisFoto: Agerpres

"Am propus ca la Congresul PNL toate functiile eligibile sa fie la alegere libera, nu se va merge pe lista de motiune cu o lista de persoane, ci fiecare pozitie se va ocupa prin competitie directa. De asemenea, am propus sa se renunte la functia de prim-vicepresedinte. Biroul Politic are rolul de a supune la vot aceste propuneri."

"Voi conduce partidul de la Bucuresti, in asa fel incat sa fie rezolvate problemele operative care apar", a precizat Iohannis.

In ceea ce priveste negocierile cu PDL pentru sustinerea unui candidat comun la alegerile prezidentiale din toamna, Iohannis a spus ca acestea "decurg foarte bine". "Nu a fost vorba niciodata de o fuziune prin absorbtie, am vrut fuziune prin comasare", a adaugat el.

Surse citate de Mediafax declarasera, anterior, ca dupa anuntul lui Crin Antonescu privind renuntarea la functia de presedinte interimar al PNL, facut formal in sedinta BPN al partidului, seniorul PNL Mircea Ionescu Quintus a precizat ca in mod automat conducerea partidului este preluata de Klaus Iohannis.

Membrii BPN al PNL au luat act de acest lucru, Iohannis fiind aplaudat de colegii din conducerea partidului, au relatat sursele citate.

De asemenea, Crin Antonescu a fost aplaudat de colegi in momentul in care Iohannis si Quintus i-au multumit pentru activitatea avuta in fruntea partidului.