Crin Antonescu a afirmat luni ca nu se va lasa intimidat de "teroarea mediatica" declansata impotriva sa si "coordonata" de premierul Victor Ponta, care continua in ciuda faptului ca a anuntat ca nu va mai candida la presedintia Romaniei.

"Constat dupa 48 de ore ca si in situatia in care am anuntat ca nu mai candidez continui sa fiu in centrul spaimelor si atacurilor dl Ponta. Aceasta teroare mediatica nu ma intimideaza", a afirmat acesta, in fata ziaristilor.

El a infirmat si declaratia lui Victor Ponta potrivit caruia retragerea sa din cursa pentru prezidentiale ar fi fost influentata de presedintele Traian Basescu.

"Decizia mea nu are nicio legatura cu Traian Basescu", a spus Antonescu, declarandu-se "surprins" ca nimeni nu a observat ca, dupa demararea negocierilor dintre PNL si PDL, cariera politica a sefului statului "s-a incheiat".

"Traian Basescu nu mai este decat liderul unui partid de 6% care nu e chemat si nu e primit deocamdata de nimeni la nicio negociere", a subliniat Crin Antonescu, referindu-se la PMP.

In opinia sa, "batalia acestei toamne este una simpla. Ponta controleaza tot: soimii patriei, pionerii, televiziunile aproape toate. Ce nu controleaza e conspiratie. Nu controleaza inca sau nu controleaza pe deplin asa cum se cuvine justitia din aceasta tara si servicii speciale. Aceasta este marea batalie si marea miza pentru Victor Ponta si pentru PSD la Presedintie. Problema e ca nu doar vor sa controleze aceste institutii ca sa le imobilizeze, ci ca sa le foloseasca in sens partizan. Asa ceva nu trebuie permis pentru ca sansa democratiei sa ramana in Romania", a mai afirmat Antonescu.