Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, spune ca in urma negocierilor cu PNL liberalii vor detine functia de presedinte interimar al Consiliului Judetean Cluj, iar cele doua functii de vicepresedinti vor reveni PDL si UDMR, contrazicandu-l pe senatorul PNL Marius Nicoara, care afirmase ca vicepresedintii vor reveni PSD si PDL, transmite Mediafax.

Daniel Buda a declarat, duminica, jurnalistilor, ca in cursul zilei de luni, conducerea PDL Cluj va stabili consilierul judetean care va prelua functia de vicepresedinte al CJ Cluj.

"In locul domnului Ioan Oleleu, care este acum vicepresedinte al CJ Cluj din partea PSD, va intra consilierul judetean Mihai Seplecan, de la PNL, care va urca in functia de presedinte interimar, iar PDL isi va numi un vicepresedinte in locul colegului de la PNL care va prelua atributiile de presedinte. Urmeaza ca celalalt vicepresedinte al CJ Cluj, Vakar Istvan, de la UDMR, sa ramana in functie. Deci UDMR ramane cu un post de vicepresedinte, si va pleca vicepresedintele de la PSD, Ioan Oleleu. Noi, la PDL Cluj, vom avea, luni, o sedinta de Birou Permanent Judetean in care vom decide care consilier judetean va prelua functia de vicepresedinte al CJ", a spus Buda.

Vicepresedintele PNL, senatorul Marius Nicoara, a confirmat, duminica, noua varianta agreata impreuna cu PDL si a spus ca viitorii vicepresedinti ai CJ Cluj vor proveni de la PDL si UDMR, nu de la PDL si PSD cum anuntase, sambata, dupa sedinta Delegatiei Permanente a PNL Cluj.

"Sigur ca da, va fi un presedinte interimar la CJ Cluj de la PNL si doi vicepresedinti de la PDL si UDMR. Cu PSD nu am avut discutii, pentru ca presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, mi-a spus ca nu are o decizie a unui for politic. Cu cei de la PDL putem face majoritatea si cu cei de la UDMR. Am avut discutii cu PDL care ne-a oferit sustinerea si care va primi un post de vicepresedinte.Am cedat postul de subprefect PSD, in urma demisiei lui Mihnea Iuoras, pentru a putea compensa pierderea postului de vicepresedinte de la CJ Cluj", a spus Nicoara.

Cei doi vicepresedinti ai CJ Cluj sunt, in prezent, Ioan Oleleu (PSD) si Vakar Istvan (UDMR). Marius Nicoara a reiterat si faptul ca PNL solicita si un post de viceprimar la Cluj-Napoca, in conditiile in care cele doua functii sunt detinute, in prezent, de Gheorghe Surubaru (PDL) si Horvath Anna (UDMR).

In legatura cu aceasta solicitare, presedintele PDL Cluj, Daniel Buda, a afirmat ca "exista disponibilitate pentru orice varianta de lucru".

"Deocamdata, trebuie sa trecem de etapa CJ Cluj. Pe viitor vom gasi formule de lucru pentru colaborarea cu PNL", a mai spus Buda.

In schimb, primarul Emil Boc a declarat pentru Mediafax ca nu este de acord cu alegerea unui viceprimar PNL in locul unuia dintre cei doi viceprimari de la PDL si UDMR, in conditiile in care lucrurile "merg foarte bine".

"Din punctul meu de vedere, la municipiul Cluj-Napoca nu avem nimic de schimbat. Orasul este unul normal si de zece ani arata o directie corecta. Nu avem nevoie de perturbari ale functionarii Primariei, acolo unde lucrurile functioneaza nu cred ca trebuie sa stricam ceea ce merge bine. Problema este la judet, la municipiu nu vad de ce ar trebui schimbat ceva" a mentionat Boc.

Delegatia Permanenta a PNL Cluj l-a propus, sambata, pe consilierul judetean Mihai Seplecan sa preia functia de presedinte interimar in locul lui Horea Uioreanu, arestat preventiv pentru fapte de coruptie.

Vicepresedintele PNL, senatorul Marius Nicoara, declara, sambata, la finalul sedintei Delegatiei Permanente a PNL Cluj, ca PNL urmareste crearea unei majoritati care sa deblocheze "multe proiecte care stau si nu au indeplinit doua treimi din voturile CJ".

"Am venit in sedinta cu o propunere de pace politica, in sensul de a putea face o uniune pe plan judetean in care toate fortele politice sa fie implicate in asa fel incat sa avem un presedinte de CJ liberal, asa cum a vrut electoratul in 2012, un vicepresedinte de la PSD si unul de la PDL. Vom avea o majoritate care sa deblocheze multe proiecte care stau si nu au indeplinit doua treimi din voturile CJ, in asa fel incat sa ajutam toti primarii si toate comunitatile din judet. Propunerea PNL Cluj pentru preluarea functiei de presedinte interimar este consilierul judetean Mihai Seplecan, care a primit 115 de voturi din partea Delegatiei Permanente", afirma Nicoara.

Potrivit acestuia, alegerea lui Seplecan si a celor doi vicepresedinti va avea loc in prima sedinta a CJ Cluj care va fi convocata dupa ce prefectul Ioan Gheorghe Vuscan va emite ordinul de constatare a suspendarii mandatului de presedinte al lui Horea Uioreanu, arestat preventiv pentru 30 de zile penru fapte de coruptie.

"In urma viitoarei sedinte a CJ Cluj, UDMR va pierde functia de vicepresedinte, dar va avea pozitii importante in CJ pentru a putea sa isi reprezinte comunitatea in conditii eficiente", mai afirma, cu o zi in urma, Marius Nicoara.